25/05/2017

Crisi de refugiats: missió de rescat al Mediterrani, en directe

Els metges Guillermo Cañardo i Jesús Gálvez van explicar les seves vivències

L'acte va obtenir molt bona resposta per part del públic.

De la mà de la secció col·legial de Metges Cooperants del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i amb el Centre de Cooperació al Desenvolupament URV Solidària, va tenir lloc el dia 24 de maig la xerrada “Crisi de refugiats: missió al Mediterrani” a la sala de graus del campus Catalunya. Van intervenir el Dr. Guillermo Cañardo, expert navegant i metge del sistema d’emergències mèdiques i de l’helicòpter medicalitzat de Mora d’Ebre, i el Dr. Jesús Gálvez, metge de família de l’Hospital Universitari Joan XXIII, ambdós estretament vinculats amb l’ONG Proactiva Open Arms, amb la qual exerceixen feines; professional, en el primer cas, i voluntària en el segon.

Amb la sala plena de gom a gom els conferenciants, amb molta eloqüència, relataven les seves vivències relacionades amb la dramàtica situació a la Mediterrània, tot explicant la situació de milers de persones fugides i rescatades, fins i tot la d’aquelles víctimes per les quals la barca de salvament arriba tard… Un vespre ple d’emocions amb els testimonis esfereïdors de dos metges que passen llargues hores al mar donant suport a l’ONG Proactiva Open Arms rescatant vides a la deriva.

Des del Centre de Cooperació al Desenvolupament URV Solidària, sempre que sorgeix l’oportunitat, es dóna veu a aquest tipus de causes i, encara més, quan és en col·laboració amb altres entitats pròximes: la suma d’esforços permet fer actes aquest.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 comentari

  1. Jesús |

    Felicitats. Un acte molt emotiu i summament interessant.
    Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*