28/09/2020

Defensa de la democràcia s’obtindrà de franc per la compra d’un altre títol a les llibreries del territori

Amb l’obsequi del llibre d’Antoni Rovira i Virgili editat per Publicacions URV, la Universitat i les llibreries Adserà, Bassa, Gaudí, Galatea, Guaix, La 2 de Viladrich, La Capona i Roca col·laboren per fomentar la cultura del llibre

Portada del llibre Defensa de la democràcia / In defense of Democracy, d'Antoni Rovira i Virgili.

Del 5 a l’11 d’octubre totes les persones que comprin a les llibreries Adserà, Bassa, Gaudí, Guaix, La 2 de Viladrich, La Capona i Roca podran endur-se de franc el llibre Defensa de la democràcia / In defence of democracy, l’obra d’Antoni Rovira i Virgili. Amb aquesta campanya, Publicacions URV, el segell editorial de la Universitat, i les llibreries del territori col·laboren per fomentar la cultura del llibre.

Els quatre textos que formen part del volum d’obsequi formen part del recull denominat Defensa de la democràcia, publicat l’any 1930. Els articles seleccionats són, concretament, “Els defectes de la democràcia”, “La ciutadania i la professió”, “El bon escepticisme” i “Pessimisme i optimisme”. A més a més de l’original català s’hi ha inclòs la seva traducció a l’anglès, duta a terme pel professor de la URV John Style.

L’obra de Rovira i Virgili revela el coneixement profund de les polítiques del seu temps i també la intel·ligència i la premonició en la defensa dels valors democràtics en un temps que els estils de govern autoritaris havien guanyat adeptes. Publicacions URV va publicar la primera edició de la selecció de textos l’any 2012, i ara n’ha fet una segona edició per a la campanya que convida els lectors a apropar-se a les llibreries de proximitat.

Els establiments participants són:

Llibreria Adserà Rambla Nova, 94 – Tarragona Carrer Anselm Clavé, 39 – Valls www.adsera.com

Llibreria La Capona Carrer del Gasòmetre, 43 – Tarragona www.llibrerialacapona.cat

Llibreria Galatea Carrer de Jesús, 5 – Reus Carrer Pescadors, 17 –  Cambrils www.galateallibres.com

Llibreria Gaudí Carrer de la Galera, 12 – Reus Tel. 977 34 05 30

Llibreria Roca Carrer de la Cort, 60 –  Valls Tel. 977 60 12 05

Llibreria La 2 de Viladrich Carrer Cristòfol Despuig, 22 – Tortosa www.la2deviladrich.cat

Llibreria Guaix Carrer Sant Miquel, 5 – Amposta http://guaixllibreria.com

Llibreria Bassa Av. de les Comarques Catalanes, 13 –  Móra d’Ebre www.bassa1903.com

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*