12/07/2018

El campus Terres de l’Ebre premia els millors treballs de recerca i síntesi de secundària

S’han guardonat un total de vuit treballs, cinc com a premis específics del campus i tres dins els premis generals de la URV

Una de les alumnes premiades recollint el premi Gerard Vergés.

El Consell Social de la URV i l’Ajuntament de Tortosa han premiat vuit treballs de recerca de Batxillerat i treballs de síntesi de Cicles Formatius de Grau Superior del curs 2017-2018 en l’onzena edició dels Premis Gerard Vergés del campus Terres de l’Ebre. Tres són de la tipologia Premis Generals de la URV, i cinc de la tipologia Premis Específics campus Terres de l’Ebre. L’acte de lliurament s’ha fet el dijous 12 de juliol a l’Aula Magna del campus Terres de l’Ebre.

Pel que fa a la categoria Premis Generals de la URV, els tres treballs premiats han estat: From cocoon to butterfly. Living as an amish woman, de Gemma Pagà Casanova, alumna de l’Institut de Deltebre, dins l’àmbit de les Humanitats. Una de les característiques del treball és que ha estat redactat en anglès en la seua totalitat. L’escolarització d’un infant al·lèrgic alimentari a les Terres de l’Ebre, dins l’àmbit de les Ciències Socials, de Júlia Barberà Tena, de l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta. Aquest ha estat el treball que ha rebut la màxima puntuació per part del jurat, 185 punts. I, finalment, dins la categoria de Premis Generals de la universitat, ha estat també guardonat el treball Realitat augmentada +3D, de Jordi Bayarri Planes, de l’Institut La Sénia, dins la branca Tecnològica i Científica.

D’altra banda, els Premis Específics del campus Terres de l’Ebre han estat per als treballs: Dona, un pas per l’esport, de Laia Pagà Pagà de l’Institut de Deltebre, dins la categoria d’Educació Primària; Maramla’s Mystery SL, d’Amanda Martí Ventura de l’Institut Montsià d’Amposta, dins la categoria d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE); La publicitat sexista, d’Ariana Vidal Moreal, de l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta, dins la categoria d’Educació Infantil. Al no haver cap treball que optés a la categoria d’Infermeria, el jurat ha decidit per unanimitat premiar el següent treball més ben puntuat dels que s’havien presentat als premis. I s’ha donat la circumstància que hi havia dos treballs empatats amb 144,67 punts:  Matemàgia. La màgia com a eina educativa, de Joan Serra Cid de l’Institut Joaquim Bau de Tortosa; i Tu respires sense pensar, jo només penso per a respirar, d’Andreea Alice Marin de l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta. La decisió del jurat ha estat repartir els 1.000 euros del premi entre aquests dos treballs.

Foto de família amb tots els autors dels treballs premiats.

En el cas dels Premis Generals de la URV, els premiats reben fins a 1.500 euros per poder pagar-se la matrícula en qualsevol dels Graus que s’imparteixen als diferents campus de la URV i un ordinador portàtil, a més de 300 euros per al seu institut. Els premis Específics campus Terres de l’Ebre són fins a 1.000 euros per pagar el cost de la matrícula en qualsevol dels estudis que es cursen al campus ebrenc: Educació Infantil, Educació Primària, ADE i Infermeria.

En total, en aquesta onzena edició dels premis URV s’han presentat onze treballs de recerca i síntesi. A l’acte de lliurament, celebrat ahir a la tarda hi van estar presents els alumnes dels instituts participants i els seus professors i tutors, membres de la família del poeta i escriptor tortosí Gerard Vergés.

D’esquerra a dreta, Enric Carreres, del Consell Social de la URV; Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa; Jordi Sardà, director del campus ebrenc; i Montse Perelló, directora territorial d’Ensenyament.

En els parlaments institucionals el director del campus Terres de l’Ebre de la URV, Jordi Sardà, va destacar la posició de la URV dins els rànquings internacionals. “Aquesta no és una universitat qualsevol, estem entre les més ben valorades del món”, va assenyalar tot encoratjant els futurs estudiants a formar-se. “Volem formar persones amb talent i ADN URV perquè puguin millorar el món”, va afegir. En l’acte també van intervenir  la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament, Montse Perelló; l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; i el representant del Consell Social de la URV, Enric Carreres.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*