30/03/2023

El catedràtic emèrit de la URV Josep Lluís Domingo rep l’Eurotox Merit Award, el reconeixement més important en toxicologia

És el primer investigador de l’estat en rebre aquest reconeixement europeu amb més de trenta anys d'història. N’han valorat la llarga carrera professional i la investigació sobre els efectes dels contaminants ambientals i alimentaris per a la salut humana

José Luis Domingo, catedràtic emèrit de la Universitat Rovira i Virgili
Josep Lluís Domingo, catedràtic emèrit de la Universitat Rovira i Virgili

El catedràtic emèrit de la Universitat Rovira i Virgili Josep Lluís Domingo ha estat reconegut amb el prestigiós Eurotox Merit Award, el guardó més important en toxicologia a nivell europeu. Domingo és el primer investigador de l’estat en rebre un reconeixement que es lliura des del 1992. Eurotox, la federació que agrupa les societats estatals europees de toxicologia, n’ha valorat la llarga carrera professional, l’extensa llista de publicacions i la contribució a la investigació sobre els efectes dels contaminants ambientals i alimentaris per a la salut humana. El guardó li serà lliurat durant el 57è congrés d’Eurotox, que tindrà lloc el mes de setembre a Ljubljana (Eslovènia). 

“Rebre aquest reconeixement és una satisfacció molt gran, ja que m’han valorat la feina feta durant tants anys. No és gens fàcil, perquè la competència és molt gran, amb investigadors de països i institucions molt potents, i no se’n concedeixen gaires”, afirma Josep Lluís Domingo, especialment content per compartir el guardó amb la URV, la universitat on ha portat a terme tota la seva carrera professional: “Sovint hi ha oportunitats de marxar fora, però sempre he tingut clar que aquest era el meu lloc. Si treballes a fons, amb motivació i ganes de progressar en les investigacions, no cal estar en cap gran universitat per ser reconegut. Em fa molt feliç ajudar a augmentar la reputació de la URV. És un estímul per a tots els investigadors i per a la universitat, per continuar retroalimentant-nos i creixent junts.” 

Josep Lluís Domingo és catedràtic de Toxicologia i Salut Mediambiental a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, i fundador de TecnATox, Centre de Tecnologia Ambiental, Alimentària i Toxicològica, especialitzat en investigació sobre la innovació i transferència de tecnologia en l’àmbit alimentari, ambiental i toxicològic. La seva activitat se centra en el camp dels contaminants mediambientals i alimentaris, i els seus possibles riscos i beneficis sobre la salut de la població i el medi ambient. La seva investigació té a veure amb les tecnologies del medi ambient, l’avaluació i comunicació del risc, la toxicologia i la salut ambiental la seguretat alimentària i les tecnologies de la informació i la comunicació.  

Des de fa nou any, Josep Lluís Domingo és editor en cap de la prestigiosa revista “Environmental Research”, publicació del grup Elsevier que rep 12.000 articles anuals. Anteriorment ho havia sigut també de “Food and Chemical Toxicology” i “Human and Ecological Risk Assessment”. El professor de la URV està entre els investigadors més citats del món. El seu nom està present en el llistat Highly Cited Researchers, que recull els científics més citats de cada camp científic, tenint en compte els articles situats entre l’u per cent més citat anualment. A més, Domingo està entre els més citats d’Europa segons la seva especialitat i ocupa la primera posició per h-índex de l’Estat Espanyol. 

Print Friendly, PDF & Email

3 replies

  1. Ma Teresa Princep |

    Tot un orgull per als que el coneixem. Un il·lustre tortosí.

  2. Manuel Ortega Company |

    Persona muy asequible y sencilla. Orgullo de haberle conocido en la facultad

  3. Manuel Ortega Company, colegiado nº 47 Colegio de Cataluña |

    Persona sencilla y de trato superagradable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*