05/02/2016

El Centre en Canvi Climàtic de la URV contribueix al projecte climàtic europeu UERRA

Dues investigadores del Centre de Recerca en Canvi Climàtic (C3) de la URV han assistit, del 2 al al 4 de febrer, a la tercera assemblea general del projecte Uncertainties of Ensembles in Regional Reanalysis, UERRA, a Toulouse

UERRA és un projecte del Setè Programa Marc de la UE, que construeix nous models i eines per entendre la meteorologia i el clima europeus.

El C3 dirigeix el Work Package 1 del projecte UERRA, que consisteix a recuperar observacions meteorològiques històriques que milloraran la precisió dels models climàtics atmosfèrics. L’equip d’investigació i digitalització –que treballa als campus URV de Tortosa i Vila-seca– ha recuperat uns vuit milions d’observacions meteorològiques de quinze països diferents, entre els quals figuren Tunísia, Egipte, Algèria, Xipre, Alemanya i Eslovènia.

La professora Manola Brunet, directora del C3, i la investigadora principal Linden Ashcrof van presentar la contribució de la URV a l’assemblea de Toulouse, que va tenir lloc al Centre International de Conférences Météo-France,  a la qual van assistir més de quaranta participants de tot Europa. L’objectiu de l’assemblea era oferir a les organitzacions sòcies les actualitzacions i els progressos d’aquest darrer any, i parlar amb usuaris de dades meteorològiques i climatològiques per determinar quins productes els agradaria veure en un futur.

La trobada també va servir per facilitar el debat entre els científics que desenvolupen la propera generació d’eines climatològiques i els usuaris finals que utilitzaran les eines per millorar serveis com ara la seguretat viària, la precisió en assegurances, l’eficiència en energia renovable i la productivitat agrícola. La propera assemblea general de UERRA tindrà lloc al Regne Unit al novembre.

Més informació

Assemblea General UERRA

 

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*