13/09/2016

El conseller d’Interior dóna el seu fons bibliogràfic sobre Dret a la URV

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya Jordi Jané ha donat a la URV, a títol personal, el fons bibliogràfic sobre Dret que ha anat recopilant durant la seva activitat política. Aquesta cessió s’ha formalitzat amb la signatura d’un acord signat pel conseller i el rector de la URV, Josep Anton Ferré

El fons, integrat per 131 documents, es podrà consultar en el termini de sis mesos al CRAI (Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació) del campus Catalunya.

Aquest fons –tot i que estarà a disposició del públic en general- pot ser d’especial interès per als estudiants de la Facultat de Ciències Jurídiques. Inclou textos sobre normatives electorals, legislacions europees, llibres sobre el federalisme canadenc, el catalanisme, la relació de Catalunya i Espanya amb la Unió Europea, l’estat de les autonomies, propostes per enfortir la democràcia, el govern local, memòries del Congrés dels Diputats, i escrits sobre el llenguatge jurídic.

A manera il·lustrativa, s’hi troben títols com: El primer Congrés Catalanista i Valentí Almirall. Figueres Joseph. Departament de Presidència 1985; Normativa electoral estatal y autonómica. 2ª ed. Ministerio del Interior. 1993; La integración de España en las Comunidades Europeas y las competencias de las Comunidades Autónomas. Departament de Justícia Patronat Català Proeuropa 1985; Informe Comunidades Autónomas, 1993. Instituto de derecho público. 1994; El pacto local. Medidas para el desarrollo del gobierno local. Ministerio de Administraciones Públicas 1999 o La moción de censura: un estudio comparado. Congreso de los Diputados 1992.

El conseller ha explicat la decisió de donar el seu fons a la URV: “Tenia, per exemple, moltes monografies relacionades amb el Dret que habitualment no són fàcilment accessibles si no vius el dia a dia de l’activitat al Parlament. Com que vaig tenir oficina parlamentària a Tarragona quan vaig ser diputat, i a la URV he participat en alguna activitat docent, vaig considerar oportú fer el donatiu a aquesta Universitat”.

Per al rector de la URV, “tenir la biblioteca d’un parlamentari és molt bo per a la Universitat. Els llibres sempre ajuden i tenir accés a continguts especialitzats amb volums que generalment no es poden adquirir encara li dóna més valor”.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*