19/04/2017

El Festival de Teatre Grecollatí aplega més de 2000 estudiants de secundària a Tarragona

La 22a edició d'aquest Festival, que va començar a la ciutat, hi ha portat tres representacions clàssiques

El grup aragonès Clásicos Luna ha representat "Medea".

Aquest Festival juvenil ha aplegat al llarg de la jornada prop de 2000 estudiants de secundària de 88 centres de Catalunya, entre els quals molts de la demarcació de Tarragona, i de Terol. L’ha organitzat la Societat Catalana de Teatre Grecollatí, en dos àmbits: L’Hospitalet de Llobregat, on es va fer els dies 14 i 15 de març,  i ara a Tarragona el dimecres 19 d’abril.

A cada representació s’inscriuen els centres que ho desitgen. L’auditori del Camp de Mart de l’antiga Tàrraco omple cada any el seu aforament de gairebé 1.800 places. En aquest escenari s’ofereix teatre a l’aire lliure, amb les muralles com a fons d’escena, i un accés fàcil per a l’entrada i la sortida de les persones assistents. A les 12 h el grup Clásicos Luna de l’institut Pedro de Luna de Saragossa ha representat “Medea” d’Eurípides. S’hi han inscrit 50 centres, que representen 1334 alumnes acompanyats de 107 professors. A les 16 h el mateix grup ofereix “Miles gloriosus” de Plaute. Per aquesta obra s’han inscrit 52 centres, 1325 alumnes i 118 professors.  El grup teatral Clásicos Luna ja havia actuat a Tarragona, en el marc del festival. La gran afluència de públic en l’edició del 2016 ja va obligar l’organització a obrir un nou espai, el teatre Tarragona. A les 16 h el grup Komos de l’Institut Districte Marítim de València hi representa una altra obra de Plaute, “Càsina”. Els centres inscrits per aquesta obra són 18, 527 alumnes i 38 professors. L’aforament d’aquest espai és de 600 places.

El Camp de Mart s’ha omplert per veure les obres clàssiques.

Els objectius principals de la Societat Catalana de Teatre Grecollatí són fer conèixer, promoure i difondre el teatre grecollatí juntament amb la cultura clàssica, millorant la formació cultural dels joves apropant-los a les fonts de la civilització occidental; i programar i produir representacions teatrals clàssiques grecollatines. Els professors de la URV Joana Zaragoza i Jesús Carruesco, de l’area de Filologia Grega (Departament de Filologia Catalana), són la vicepresidenta i el secretari, respectivament, de l’Associació. Les coordinadores del Festival d’enguany són Begoña Usobiaga i Carme Llitjós.

Per organitzar el Festival a Tarragona, la Societat ha comptat amb la col·laboració de la URV, l’Ajuntament de Tarragona i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Al teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat es van representar quatre obres: “Edip rei” de Sòfocles, i “Aulularia” i “Miles gloriosus” de Plaute, al març.  Va ser el grup El Aedo Teatro que va portar a escena les tres obres. Hi van assistir un total de 1945 alumnes i 175 professors de 89 centres.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 comentari

  1. M Joana Virgili |

    Enhorabona per la iniciativa que vareu mostrar i per la continuïtat i èxits que obteniu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*