25/04/2019

El Fòrum d’Ocupació facilita el contacte entre estudiants i empreses al campus Sescelades

Més de 40 empreses ofereixen la possibilitat de fer pràctiques i d'inserir-se laboralment als estudiants d'enginyeria

15a edició del Fòrum d'Ocupació al campus Sescelades.

“El fet que totes les empreses s’exposin al mateix campus és una bona iniciativa perquè ens facilita la feina de contacte”, diu Sergi Quevedo, estudiant de tercer any del grau d’Enginyeria Informàtica, que aquest matí ha acudit al Fòrum d’Ocupació que es fa al campus Sescelades buscant la possibilitat de fer pràctiques en una de les empreses que s’hi han exposat i, si es dona el cas, ocupar una vacant. De fet, diverses de les més de 40 empreses que hi participen tenen un pla d’incorporació de talent, a través del qual els graduats per la URV entren a treballar-hi i poden desenvolupar-hi una carrera professional.

És el cas d’Essity, que té un programa a través del qual durant 2 anys els graduats es formen en els processos i cultura de l’organització amb l’objectiu que acabin “ocupant posicions de lideratge”, explica Pere Marc Franquet, responsable d’organització industrial. De manera similar, Europastry té un pla també de dos anys per a enginyers junior en què coneixen el procés de producció i l’àrea de manteniment i poden arribar a ocupar posicions de reponsabilitat en aquestes àrees.

Estudiants com Martí Moreno, graduat en Enginyeria Química i estudiant del màster en Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica, busquen precisament aquestes oportunitats. Per això a primera hora s’ha entrevistat amb alguns dels responsables de Recursos Humans de les empreses participants al Fòrum de l’Ocupació.

Francesc Pinar, del departament de Recursos Humans de Bodegas Torres, considera aquest punt de trobada de molta utilitat per a la seva empresa, ja que només l’any passat van incorporar una desena d’estudiants d’últims cursos d’Enologia, Química i Biotecnologia a la campanya de verema i “alguns d’ells han tingut continuïtat”, detalla. Empreses com Torres busquen també altres perfils, com ara graduants d’ADE per al seus departaments comercial i administratiu.

És el cas també de Freshly Cosmetics, una empresa creada per graduats de la URV, que es troba en ple procés d’expansió i que està per primera vegada al Fòrum d’Ocupació de la URV. Avui buscaven especialment perfils tècnics informàtics per incorporar-los a l’equip de programació, així com també enginyers químics per a la gestió del desenvolupament de producte. A més a més, estudiants de la URV de diversos graus hi fan les pràctiques, com ara Míriam Borrero, que cursa tercer del doble grau de Relacions Laborals i Dret i que avui està a l’estand de l’empresa. “Vaig veure l’oferta de pràctiques a través de la Borsa de Treball de la URV i com que m’agrada l’àmbit dels Recursos Humans vaig presentar-m’hi. M’encarrego de gestionar el primer filtre de les candidatures que ens arriben per correu electrònic i dono suport a l’equip”. Laura Latorre, que és responsable de l’àrea de Talent de Freshly Cosmetics, explica que precisament aquest estiu sortiran posicions en pràctiques i que hi ha posicions laborals obertes.

Presentació de Inserta Empleo als estudiants de la URV amb discapacitats durant el Fòrum d’Ocupació de Sescelades.

Enguany, el Fòrum de l’Ocupació de Sescelades ha parat una atenció especial a les persones amb discapacitats. Per això la plataforma Inserta Empleo de la Fundació ONCE ha fet una presentació en què ha explicat la seva tasca de formació i intermediació amb empreses en els processos de selecció de personal. Han convidat els assistents, especialment els estudiants del curs d’orientació professional per a la inserció sociolaboral (Inserlab), a participar dels cursos que ofereixen, per exemple, per preparar una entrevista de feina i els ha parlat de la possibilitat d’estudiar anglès a l’estranger a través del seu programa de beques. El mateix a fet la plataforma Educativa, que també ha recollit els CV de les persones que han volgut.

A més d’aquestes presentacions, hi ha altres tallers programats, com ara “La importància de la diversitat a Dow. T’identifiques amb el sistema inclusiu?”, i, aquesta tarda, una xerrada sobre la carrera investigadora com a opció professional, a càrrec de Francesc Díaz, vicerector de Recerca i Planificació Científica.

La d’enguany ha estat la quinzena edició del Fòrum de l’Ocupació Universitària, que s’ha celebrat al campus Bellisens el 3 d’abril, al campus Vila-seca l’11 d’abril i avui al campus Sescelades. El campus Terres de l’Ebre celebrarà el fòrum el proper 8 de maig.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*