02/02/2016

El Govern nomena Josep Pallarès director general d’Universitats

El Govern de la Generalitat ha nomenat, aquest dimarts, Josep Pallarès director general d'Universitats. Pallarès és vicerector de Política Acadèmica i del Personal Docent i Investigador de la URV i va formar part, també com a vicerector, dels dos darrers equips de govern de la Universitat

El nou director general d’Universitats substitueix Lluís Jofre, que ocupava el càrrec des de gener del 2011. Entre les seves tasques, Pallarès serà el responsable de la programació universitària de Catalunya, coordinarà la projecció internacional de la universitat i elaborarà el pla pluriannual d’inversions universitàries. També serà el responsable de la promoció i la millora de les polítiques del personal docent i investigador de les universitats públiques catalanes.

Josep Pallarès (el Perelló, 1967) és catedràtic d’Universitat de Tecnologia Electrònica al Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica (DEEEA) de la URV des de l’any 2009, on ha impartit assignatures de grau, postgrau i doctorat en diverses titulacions de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE). Es va llicenciar en Ciències Físiques a la Universitat de Barcelona (1991) i es va doctorar a la Universitat Politècnica de Catalunya (1997). Va realitzar una estada postdoctoral d’un any a la Universitat de Utrecht, Holanda (1999). Ha estat professor Titular d’Escola Universitària (1991) i professor Titular d’Universitat (2000), al DEEEA-URV.

Durant els seus anys a la URV, ha exercit com a Director del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica (2000-06), vicerector de Transferència i Innovació (2006-08) i vicerector de Personal Docent i Investigador (2008-14). Actualment ocupa el càrrec de vicerector de Política Acadèmica i del Personal Docent i Investigador.

Com a investigador ha participat de forma continua en més de 20 projectes de recerca competitius i ha estat investigador principal en projectes de recerca competitius, en l’àmbit dels dispositius semiconductors optoelectrònics avançats. Ha dirigit set tesis doctorals i ha publicat més de 100 articles en revistes internacionals indexades.

Print Friendly, PDF & Email

3 replies

 1. Verónica Piera |

  Enhorabona pel nou càrrec i moltes gràcies pel tracte rebut, i la proximitat que has demostrat en el càrrec de vicerector…

 2. Ramon grau grau |

  FELICITATS

 3. Paul Whiteman |

  Well done Josep. Felicidades de parte de toda la familia Whiteman, te deseamos muchos exitos en esta nueva etapa de tu vida.

  Paul, Liza, Stephanie y Joanna Whiteman.

Comenta

*