23/04/2019

El personal d’administració i serveis comparteix l’afició per la literatura al Club de Lectura de la URV

Per Sant Jordi de l'any 2010 va néixer un grup de lectura i debat sobre obres literàries per iniciativa del PAS, que continua en actiu

L'última sessió del Club de Lectura s'ha fet al mes de març.

Ja fa nou anys, per Sant Jordi, un grup de persones del PAS que compartia el gust per la lectura va pensar en crear un club per llegir, compartir i analitzar obres literàries. Amb l’ajut de la vicerectora Maria Bargalló, es va fer efectiva la creació del Club de Lectura de la URV i se’ls va cedir una aula del campus Catalunya. Unes quaranta persones del col·lectiu del personal d’administració i serveis es van mostrar interessades, i el grup ha anat funcionant amb la participació mitjana d’una dotzena de lectores i lectors.

Llegeixen entre 6 i 9 llibres per curs, les trobades són cada mes o cada mes i mig i al llarg dels anys s’han fet algunes trobades amb autors i s’han projectat pel·lícules de llibres que ja han llegit. “Els participants han anat canviant amb el temps, però molts hi som des del principi. Som persones que sempre hem tingut l’hàbit de llegir, i vam pensar en trobar-nos i compartir estones a l’entorn de la literatura”, diu Àngels Jové, portaveu del grup i una de les fundadores.

Quant a la selecció de les obres, es declaren eclèctics. “Llegim de tot, des d’obres clàssiques a les últimes novetats, en català, en castellà i en anglès”, exposa Àngels Jové. Ara llegeixen Aprendre a parlar amb les plantes, de Marta Orriols, llibre que comentaran a principis de maig. L’últim dia que es van trobar va ser el 14 de març, per comentar i analitzar dues obres: Dies a la Ciutat , de Jordi Tiñena, i Y llovieron Pájaros, de Jocelyn Saucier.

Fins l’actualitat els membres del Club han llegit 68 obres, entre les quals hi ha Homer i Langley F, de E. L. Doctorow (el primer), L’home de la maleta (Ramon Solsona), La vida de las mujeres (Alice Munro), Ramona, adéu (Montserrat Roig), Quan érem orfes (Kazuo Ishiguro), Señora de rojo sobre fondo gris (Miquel Delibes), Cien años de soledad  (Gabriel García Márquez), o Crematorio (Rafael Chirbes). “De manera informal ens hem convertit en un grup cultural, ens informem mútuament d’activitats i hi assistim”, explica la portaveu. El Club, que va néixer del col·lectiu del PAS, està obert a tota la comunitat universitària. Per contactar-hi, cal adreçar-se a clubdelectura@urv.cat.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*