11/10/2016

El projecte “Cuidadoras Crónicos” rep el premi Antonio Galindo d’Infermeria comunitària de Cáceres

El projecte de recerca i disseny web cuidadorascronicos.com, que lidera el departament d’Infermeria de la URV, ha rebut el premi d’Investigació en Infermeria Comunitària Antonio Galindo que lliura el Col·legi d’Infermeria de Cáceres. L’objectiu d’aquest projecte web és oferir suport a les cuidadores de persones amb problemes crònics de salut

Part de l'equip del projecte, amb el premi d'infermeria comunitària.

Es tracta d’un web d’accés lliure i acreditada per la fundació  HONcode com a  recurs complementari a l’atenció presencial, i que està inclosa a la Fundació TicSalut, i a l’Observatori de Pràctiques Innovadores en el Maneig de Malalties Cròniques i Complexes (OPIMEC). La professora associada del departament d’Infermeria de la URV, Mar Lleixà, investigadora principal d’aquest projecte i actualment també directora territorial d’Infermeria de l’ICS a les Terres de l’Ebre, va ser l’encarregada de rebre aquest premi el passat 7 d’octubre a Burgos, en el marc del Congrés Nacional d’Infermeria Complexes.

Actualment hi ha 40.973 usuaris que fan servir la web cuidadorascronicos.com arreu de l’Estat, els quals han realitzat 47.222 sessions, des de la posada en marxa del projecte l’any 2013. El 88%  dels usuaris tenen menys de 54 anys, i són dones en un 73%. La zona privada de la web té 512 usuaris registrats.

Es tracta d’un projecte multicèntric que va ser becat a la convocatòria 2012 d’ajudes a projectes d’investigació en salut amb  21.719,5 euros de l’Institut de Salut Carlos III, el Ministeri de Ciència i Innovació i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional FEDER. Mar Lleixà durant l’acte de lliurament dels premis va avançar que el projecte continuista de cuidadorascronicos.com, “Efectivitat d’un programa per a fomentar la Salut Mental Positiva mitjançant la Web i APP cuidadores crónicos: Assaig clínic aleatoritzat” ha estat becat dins la convocatòria 2016 d’aquestes mateixes ajudes.

Juntament amb Mar Lleixà, la resta de l’equip d’investigadors són: Carme Ferré, Núria Albacar, Virtudes Rodero, Montserrat García, Carmen Vives, Montserrat Boqué, Teresa Salvadó, Cinta Espuny, Luís Marqués, Teresa Lluch, Juan Francisco Roldán, Ramón Martínez, Maria Dolores Saavedra, Trinidad Carrión, Rut Martí, Jael Lorca, Marta Berenguer, Montse Puig i Dolors Miguel.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*