12/05/2017

El Vè Fòrum d’Ocupació a l’Ebre obté molt bons resultats

El Fòrum d’Ocupació de la URV creix espectacularment en activitat i s'hi formalitzen 40 contractes laborals

El cinquè Fòrum d’Ocupació del campus Terres de l’Ebre de la URV, celebrat ahir dijous 11 de maig, va tancar portes amb un balanç molt positiu, ja que va crèixer considerablement la participació. Un total de 38 empreses, deu més que l’any passat, van posar taula en aquesta edició amb una oferta global de 148 llocs de treball, la gran majoria dels quals qualificats. També es va incrementar espectacularment la participació per part de les persones titulades o estudiants que busquen feina, ja que enguany durant les quatre hores que va durar l’atenció als estands es van realitzar 1.117 entrevistes, gairebé el doble que en la passada edició; i es van lliurar 1.114 currículums, prop de 400 més que al Fòrum del 2016.

Una altra dada important és que es van tancar 40 contractes laborals. “És una xifra que previsiblement s’incrementarà les properes setmanes, gràcies als contactes que s’han fet aquí”, apunta Xavier Farré, sostdirector del campus Terres de l’Ebre. Farré també destaca l’elevada puntuació que van donar les empreses assistents a aquest punt de trobada entre recent titulats i empreses del territori, un 4,24 sobre 5. Per a Farré, aquestes dades apunten que les Terres de l’Ebre han experimentat un cert creixement empresarial. “Això fa també que algunes empreses siguin una mica més prudents a l’hora de facilitar dades”, afegeix.

Organitzat per l’Oficina d’Orientació Universitària (OOU) de la URV, la Càtedra d’Economia Local i Regional del campus Terres de l’Ebre i l’IDECE (Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre), l’objectiu del Fòrum d’Ocupació és ajudar les empreses a trobar i captar alumnes recent titulats i persones formades, i d’aquesta  manera evitar la fuga de talent del territori. Tot i això, el sotsdirector del campus va assenyalar també que continua havent molts llocs de treball que es queden sense cobrir, malgrat l’elevat índex d’atur. “És un desajust estructural que iniciatives com la del Fòrum pretenen anar corregint”, explica Farré.

Dels 38 estands presents al Fòrum, 33 corresponien a empreses que tenen la seu o operen a les Terres de l’Ebre, i  5 a institucions. Pel que fa a les empreses, la gran majoria va participar en altres edicions i pertanyen a diferents sectors econòmics com ara el tecnològic, el de serveis empresarials i financers, el turisme, el sociosanitari i l’industrial. La participació de públic va ser diversa, amb la presència d’estudiants universitaris, de cicles formatius i demandants de feina amb perfils diversos. Pel que fa a les ofertes de feina van ser molt variades, moltes d’elles vinculades a la gestió empresarial, les finances, el màrqueting i l’atenció sociosanitària.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*