02/07/2020
Els canvis socioculturals provocats per la COVID-19, a debat
Dos seminaris del grup d'Investigació en Antropologia Social analitzen com millorar l'enteniment i l'anàlisi de la problemàtica derivada de la pandèmia
Dos seminaris del grup d'Investigació en Antropologia Social analitzen com millorar l'enteniment i l'anàlisi de la problemàtica derivada de la pandèmia
El grup d’Investigació en Antropologia Social del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV, va organizar el dilluns 22 i dilluns 29 de juny dos seminaris virtuals dedicats a reflexionar i debatre els canvis socioculturals provocats per la pandèmia del COVID-19.
Set investigadors i investigadores del grup d’investigació i docents del Departament van presentar en un format virtual, durant 20 minuts cadascú, algunes reflexions i conceptes clau per a una millor comprensió i anàlisi de la problemàtica derivada de la pandèmia.
El seminari virtual del dilluns 22 va ser moderat per Montserrat Soronellas i va comptar amb les exposicions de Jordi Moreras al voltant de la solitud dels difunts; Joan Josep Pujadas qui va parlar sobre el teletreball com a metàfora de la precarització; i Jordi Roca que, per la seva banda, va exposar com estan canviant les relacions sexo-amoroses a partir del confinament.
Dilluns 29 el seminari moderat per Fernando Vidal va iniciar amb la ponència de Josep Maria Comelles sobre la pandèmia i la crisi d’una (vella) cultura sanitària; posteriorment Dolors Comas d’Argemir va abordar el tema de l’impacte que ha tingut la COVID-19 en el treball de les cures a grans i dependents; en aquesta mateixa línia Blanca Deusdad va fer una exposició sobre la crisi de les residències, discriminació per l’edat i precarietat; i finalment Carmina Puig va compartir algunes reflexions sobre la intervenció social durant la pandèmia i la importància de cuidar-se per poder cuidar.
Es va comptar amb una àmplia assistència de persones de diferents països (Argentina, Xile, Mèxic, Guatemala) i llocs d’Espanya (Barcelona, Tarragona, Madrid, País Basc, València, Granada). 190 persones es van registrar al primer seminari, 150 al segon, i en total es va comptar amb l’assistència de més de 230.
Els dos seminaris també van ser emesos per Facebook Live de DafitsURV i es poden veure en qualsevol moment. Tots dos seminaris van ser coordinats per Claudia Anleu amb el suport de Pedro Marta.
Més notícies de: Coronavirus