18/11/2022

Els estudiants Luis Alex Zanfirescu, Pere Pardines i Martina Tolós guanyen els Premis de Recerca en Química

L’acte, celebrat al campus Catalunya, ha comptat amb una xerrada teatralitzada a càrrec de les professores de la Facultat de Química Anna Maria Masdeu i Mar Reguero

La 24a edició dels Premis de Recerca en Química que atorga la Facultat de Química de la URV amb el patrocini de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) es va lliurar aquest dijous 17 de novembre. L’objectiu d’aquests guardons és premiar l’esperit científic, reconèixer la vocació investigadora i promoure l’interès per la ciència i la tecnologia química entre estudiants de tercer i quart d’ESO i Batxillerat.

El primer premi d’aquesta 24a edició ha estat per al treball “Posa’t les piles!” de l’estudiant Luis Alex Zanfirescu, de l’Institut de l’Arboç. L’autor ha rebut 1.000 euros i 800 euros per al centre on estudia. El segon premi s’ha atorgat al treball “Un semàfor natural. Identificació i separació dels pigments de la Photinia”, de Pere Pardines, del Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona. L’estudiant ha rebut 600 euros i 400 euros per al centre. I el tercer premi ha estat per a Martina Tolós, de l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta, amb el treball “Avaluació de la presència de tetrodotoxina en mostres de marisc del Delta de l’Ebre”, dotat de 300 euros per a l’estudiant i 200 euros per al centre. En total s’hi van presentar 14 treballs.

Les professores Mar Reguero i Anna Maria Masdeu, van oferir una xerrada teatralitzada.

L’acte, que es va celebrar a l’Aula Magna del Campus Catalunya, va comptar amb una xerrada teatralitzada titulada “De quin color és l’hidrogen?” d’Anna Maria Masdeu i Mar Reguero, professores de la Facultat de Química de la URV. Durant la xerrada van explicar d’una forma amena i divertida, com els colors de l’hidrogen -que és una substància incolora- es descriuen en funció del nivell d’emissó de gasos d’efecte hivernacle en la seva producció. I ho van il·lustrar amb diversos experiments de producció d’hidrogen que van fer a la mateixa sala.

Al lliurament dels premis hi van participar el rector de la URV, Josep Pallarès i Joan Josep Carvajal i Maribel Matheu, degà i secretària, respectivament, de la Facultat de Química de la Universitat. Per part de l’AEQT hi va assistir la seva directora general, Maria Mas.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*