29/07/2019

Els serveis d’autobús als campus de Tarragona, Reus i Vila-seca es reforçaran a partir del 12 de setembre

L'actuació del departament de Territori i Sostenibilitat respon a la petició de la Universitat per incrementar la freqüència de pas

El campus Vila-seca es veurà reforçat amb dues noves expedicions al matí i a la tarda.

Els serveis d’autobús que connecten els municipis del Camp de Tarragona amb els campus de Tarragona, Reus i Vila-seca es reforçaran a partir del proper 12 de setembre. Així ho han acordat el departament de Territori i Sostenibilitat i la URV. El director de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, s’ha reunit avui amb la rectora de la URV, María José Figueras, i ha presentat les millores que s’aplicaran, en concret, a les línies exprés e1 (Vendrell – Torredembarra – Tarragona); e4 (Reus – Tarragona), i e6 (Tarragona – Vila-seca – Salou), així com també a la línia Tarragona – Valls des de l’interior. Aquestes actuacions del departament tenen la voluntat d’atendre les peticions fetes per la Universitat.

Més expedicions als campus Sescelades i Catalunya de l’e1 (El Vendrell – Torredembarra – Tarragona)

A partir del 12 de setembre, la línia de bus exprés e1, entre el Vendrell i Tarragona incorporarà 4 noves expedicions d’anada i 3 de tornada, de les quals 2 anades i 2 tornades cobriran les necessitats d’arribada i sortida ajustades als horaris universitaris (estudiants i personal). Aquestes expedicions corresponen als dies feiners, de dilluns a divendres, tret del juliol i de l’agost.

La línia exprés Vendrell – Torredembarra – Tarragona es va implantar el 2014 amb 7 anades i 7 tornades de dilluns a divendres. Posteriorment, atesa la bona acollida de la nova línia, es va incrementar l’oferta amb 2 anades i 2 tornades de dilluns a divendres més. Fruit de les noves possibilitats que aquesta línia oferia per a connectar la comunitat d’estudiants d’aquests municipis amb les universitats de Tarragona, la URV havia demanat la connexió directa dels campus Sescelades i Catalunya amb aquest àmbit.

Més expedicions entre Reus i el campus Sescelades, mitjançant el bus exprés e4 (Reus-Tarragona)

La línia de bus exprés e4 (Reus – Tarragona), en funcionament des de 2015, oferirà a partir de l’inici del nou curs, dues noves anades i dues noves tornades per a connectar els estudiants de Reus i Tarragona amb els seus respectius campus universitaris. Aquests nous serveis es desenvoluparan de dilluns a divendres tret de juliol i d’agost.

La línia exprés e4 (Reus – Tarragona) compta  actualment amb 22 anades i 22 tornades de dilluns a divendres tret de juliol i agost, 13 anades i 13 tornades de dilluns a divendres en els mesos de juliol i agost i 5 anades i 5 tornades dissabtes i festius. Així mateix, fins ara comptava amb 6 expedicions d’anada i 6 de tornada entre el campus Bellissens de Reus i els campus Sescelades i Catalunya de Tarragona. A partir del nou curs, seran 8 les expedicions d’anada i 8 les de tornada.

Reforç de la connexió amb el campus Vila-seca, mitjançant el bus exprés e6 (Tarragona-Vila-seca-Salou)

La línia de bus exprés e6 (Tarragona – Vila-seca – Salou), que dona cobertura al campus Vila-seca, comptarà amb dues noves expedicions que millorarà la coordinació amb els horaris lectius. En concret, els nous serveis permetran arribar al campus a les 7:20 hores i a les 14:20 hores, respectivament, per a facilitar l’entrada a les classes de matí i de tarda.

Addicionalment, s’aplicaran millores en el recorregut per a reduir el temps de viatge.

Millores a la línia Tarragona – Valls per l’interior: accés directe al campus Sescelades i noves expedicions

Actualment, existeixen quatre línies que connecten Valls amb Tarragona, tres per l’N-240, i l’altra, per carreteres interiors que connecten els municipis de Vallmoll, la Masó, Rourell, Vilallonga del Camp, el Morell, la Pobla de Mafumet, Constantí i el polígon industrial Riuclar amb Tarragona.

La línia interior arriba a l’estació d’autobusos entrant a Tarragona per l’oest mitjançant la connexió entre l’A-27 i la T-11.  A partir del 12 de setembre, s’implanta un canvi de recorregut, de manera que des del polígon industrial de Riuclar, es podrà accedir a Tarragona per l’N-240 per fer una parada a la marquesina que dona servei al campus Sescelades.

Aquesta millora suposa que tots aquests municipis interiors podran accedir de forma directa al campus, amb un guany de temps important, ja que ara ho han de fer amb transbordament a l’estació de Tarragona amb els autobusos urbans.

D’altra banda, la proposta incorpora una nova expedició entre Vilallonga, el Morell i Tarragona a primera hora del matí i una prolongació d’una expedició existent fins a Vilallonga del Camp. Finalment, la proposta també incorpora dues noves parades al polígon Riuclar per donar cobertura a la part oest d’aquest polígon.

Responsables de la URV i del Departament de Territori i Sostenibilitat s’han reunit avui al Rectorat. D’esquerra a dreta, Toni de la Torre, responsable del Pla de Medi Ambient de la URV; Cori Camps, vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social; David Prat, cap del Servei Territorial de Transports de Tarragona; Trinitat Castro, directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Tarragona; María José Figueras, rectora de la URV; Pere Padrosa, director de Transports i Mobilitat de la Generalitat; Maria Bonet, vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat, i Joan Manrubia, gerent de l’ATM Camp de Tarragona.
Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*