12/07/2017

Endrius Cocciolo, nomenat membre del Comitè d’Investigació de l’Acadèmia de Dret Ambiental de la IUCN

La xarxa ambiental internacional IUCN, de la qual forma part el CEDAT, és la primera i la més àmplia de les existents

Endrius Cocciolo, professor del Departament de Dret Públic i investigador del Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT), ha estat nomenat membre del Comitè de Recerca de l’Acadèmia de Dret Ambiental de la International Union for Conservation of Nature (IUCN).

La IUCN, fundada en 1948, és la xarxa ambiental de caràcter internacional més extensa i antiga del món. Amb seu a Gland, Suïssa, reuneix governs, organitzacions internacionals, organitzacions no governamentals, comunitats locals i empreses privades per dur a terme recerques i treballs de camp que desenvolupin solucions per als reptes ambientals més urgents.

Actualment, la IUCN Academy of Environmental Law està composta per més de 180 universitats de 57 països. Això suposa la interacció de més de 800 professors i alumnes de Dret Ambiental per intercanviar coneixements, experiències i recursos. A través del CEDAT, la URV és membre de l’Acadèmia des del 2009.

El Comitè de Recerca de l’Acadèmia de Dret Ambiental de la IUCN, del qual forma part Endrius Cocciolo, està integrat per set membres nomenats entre representants de Facultats de Dret i institucions de recerca compromeses amb l’avanç del Dret Ambiental. La funció del Comitè és promoure la cooperació internacional entre les institucions que pertanyen a l’Acadèmia, generant noves propostes de recerques, organitzant congressos, assegurant la qualitat de la recerca així com fomentant les publicació i la disseminació dels resultats de les recerques realitzades.

Amb aquest nomenament, l’Acadèmia de Dret Ambiental de la IUCN reconeix la tasca del CEDAT. També la professora Maria Marquès és copresidenta del Teaching and Capacity Building Committee d’aquesta xarxa des de l’any 2010. I fa tres anys, el 12è Col.loqui anual de la IUCN va tenir lloc a la URV amb el lema “Energy for a Fair Society on a Safe Planet”.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*