20/03/2018

L’exestudiant Enric Garcia Jardí guanya el Premi Recvll en la modalitat de Periodisme

Ha estat premiat per l’article inèdit "Els nostres temps difícils", que analitza la precarietat laboral dels joves

Enric García Jardí, a la dreta, durant l'acte de lliurament dels Premis Recvll.

L’exestudiant del grau de Periodisme de la Universitat Rovira i Virgili Enric Garcia Jardí va ser el guanyador més jove de l’edició 54a dels Premis Recvll de Blanes, que posen en valor l’obra literària i periodística escrita en català. Gràcies al seu article inèdit “Els nostres temps difícils” va recollir el premi Premi de Periodisme Salvador Reynaldos el dia 11 de març durant l’acte que es va fer al Teatre de Blanes.

A l’article, Enric Garcia reflexiona sobre les dificultats amb què es troba la seva generació: “Em va sortir de l’ànima perquè és un tema que està a l’ordre del dia. A part de parlar dels nostres pensaments més íntims, vaig voler parlar de la precarietat, de les dificultats per accedir al mercat laboral, dels horaris interminables, és a dir, el nostre pa de cada dia.”

El periodista Enric Garcia col·labora amb la revista bimestral Fet a Tarragona. A més a més, ja té un llibre publicat: La Mulassa de Tarragona (Arola Editors, 2011). L’obra literària de Garcia Jardí no s’acaba aquí i explica quin és el següent repte: “Tot just ara hem acabat d’escriure a dos mans amb el periodista Ricard Lahoz la biografia de Francesc Xammar, un home nascut al passeig de Gracia de Barcelona, fill de família adinerada que va conèixer la realitat de la postguerra a Barcelona gràcies als jesuïtes. Ho va deixar tot i es va fer jesuïta. Actualment porta 50 anys vivint al barri tarragoní de La Floresta ajudant a la gent més necessitada.”

Els Premis Recvll tenen cinquanta-quatre anys d’història. L’objectiu d’aquesta cita literària era promoure els valors de la llengua i la cultura catalana. El president del jurat dels premis d’aquest 2018, Vicenç Villatoro, va posar èmfasi durant l’acte de lliurament dels Recvll que totes les conviccions que van fer aflorar el projecte dels Premis de Blanes tornen a tenir una vigència plena. El premi en la modalitat de Periodisme està dotat amb 800 euros.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*