22/07/2015

Estudiants de 4t d’ESO i de batxillerat de l’Estat participen en els Campus Científics d’Estiu a la URV

En total son quatre grups de 30 alumnes, que fins aquest divendres fan estades d’una setmana per fer una aproximació a la ciència, a la tecnologia i a la innovació a través de quatre tallers científics. Durant aquests dies gaudeixen també d'activitats culturals i lúdiques

El taller "Prehistòria i evolució humana", s'ha dut a terme a l’IPHES, on hi han participat estudiants d'arreu de l'Estat.

Per cinquè any consecutiu, la URV, participa en l’organització dels Campus Científics d’Estiu, un programa dirigit als estudiants de 4t d’ESO i de 1r de batxillerat matriculats en centres escolars espanyols. El programa està impulsat pel Ministeri d’Educació i la FECYT, amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, i hi prenen part universitats de tot l’Estat que pertanyen a 16 Campus d’Excel·lència Internacional.

Aquesta setmana ha començat l’últim torn de 30 alumnes de 4t d’ESO que, fins aquest divendres, realitzen un dels tallers que tenen lloc al campus Sescelades de Tarragona.  Estan guiats per professors universitaris i d’ensenyament secundari, i els tallers són: Energia: passat, present i futur, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ); Química per un món més sostenible, de la Facultat de Química; Prehistòria i evolució humana, de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES); i TIC-TAC Robot, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) / Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica (DEEEA).

El DEEEA s'ha encarregat de realitzar el taller "TIC-TAC Robot" a , a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE).
El DEEEA s’ha encarregat de realitzar el taller “TIC-TAC Robot” a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE).

Els Campus Científics d’Estiu s’organitzen en quatre torns d’una setmana cadascun i, durant l’estada, els estudiants poden participar en un dels quatre tallers que s’han dissenyat. A més, s’han preparat activitats culturals i lúdiques i visites a empreses relacionades amb l’activitat dels tallers. Els joves viuen en un entorn universitari i d’investigació, convivint entre ells, procedents de tot l’Estat, en un intercanvi cultural i personal molt positiu.

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) ha acollit el taller científic “Energia: passat, present i futur”.

En els dos primers torns van participar-hi alumnes de 1r de batxillerat provinents de centres de secundària de tot l’Estat, i aquesta setmana i la passada, són alumnes de  4t d’ESO. En total 120 alumnes hauran pogut viure una experiència científica única, perquè treballen en equip i al costat de professors i investigadors que els ajuden a potenciar les seves capacitats. Els alumnes prenen part també cada divendres en una jornada d’innovació que s’organitza des d’Innovation Hub durant la qual se’ls ensenyen noves maneres de fer front i de solucionar reptes.

Campus_Científic_2015_Química
Els estudiants del taller de química sostenible, durant una de les pràctiques de laboratori a la Facultat de Química.

En aquest projecte hi participen universitats de tot l’Estat que pertanyen a 16 Campus d’Excel·lència Internacional. Per tal d’optar a una de les places disponibles -1.920 en total- els candidats han de tenir una nota mitjana igual o superior a 7,5 en el curs acadèmic 2013-14.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*