06/07/2023

Estudiants de quart d’ESO i primer de batxillerat participen en una nova edició de l’EstiURV

Durant tota la setmana tenen lloc a diferents campus de la URV cursos per despertar vocacions científiques i interès per la recerca

Imatge del taller sobre primers auxilis que es fa aquesta setmana al Campus Terres de l'Ebre.

La Universitat Rovira i Virgili organitza aquesta setmana cursos científics que compten amb la participació activa d’estudiants de primer de batxillerat i quart d’ESO. És el programa EstiURV, que un any més ha proporcionat als joves assistents formació científica i tècnica sobre diferents disciplines que s’imparteixen a la universitat per tal que ampliïn coneixements i se’ls despertin vocacions científiques i professionals, a més d’interès per la recerca. 

Des de dilluns i fins aquest divendres han tingut lloc als campus Sescelades, Bellissens i Terres de l’Ebre cursos sobre màrqueting personal, enginyeria mecànica assistida per ordinador, programació de jocs, matemàtiques, primers auxilis, alimentació saludable i fabricació d’objectes amb tècniques de disseny i producció 3D. Per a la setmana del 10 al 14 de juliol es farà el curs Experimentem amb la química, en què es treballaran els conceptes de reacció química i catàlisi i l’energia que es pot treure de les reaccions químiques, entre d’altres. Tots aquests cursos tenen una durada d’entre 15 i 25 hores. 

EstiURV al campus Sescelades.
EstiURV al campus Sescelades.
Campus Fisicomatemàtic

L’altra activitat científica eminentment pràctica que s’organitza aquest estiu a la URV, i també adreçada a estudiants de quart d’ESO i primer de batxillerat, és el Campus Fisicomatemàtic, que va començar el 27 de juny i acabarà el 27 de juliol. En aquest cas, es tracta de sessions interactives, impartides per investigadors rellevants, sobre temes d’interès i actualitat relacionats amb la física i les matemàtiques, com ara la intel·ligència artificial, la codificació, l’astrofísica, el magnetisme, la simetria, la mecànica quàntica, els sensors i els biosensors, la nanotecnologia, la física estadística i els semiconductors assistits per llum.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*