26/11/2021

L’estudiantat d’Infermeria omple les xarxes de vídeos per combatre l’estigma sobre la malaltia mental

Les dues produccions de la URV que tinguin més agradaments optaran a la selecció de la Marató de TV3 per a la salut mental per ser difosos

Fragment d'un dels vídeos produïts per les estudiants d'Infermeria de la URV.

La salut mental requereix la implicació de professionals de diversos àmbits, entre els quals la infermeria, que ha de tenir els coneixements i també la sensibilitat necessària per fer-ne l’abordatge. Per això el professorat de vuit facultats d’Infermeria catalanes, entre les quals hi ha la de la URV, han plantejat un repte als estudiants: sensibilitzar la població sobre la salut mental i combatre l’estigma sobre les malalties mentals a través d’un vídeo d’un minut.

El resultat és un concurs a les xarxes socials, en què l’estudiantat d’Infermeria ha publicat la seva producció. Els dos vídeos de cada facultat que obtinguin més agradaments s’enviaran a la Marató de TV3, que tindrà lloc el 19 de desembre, i que tracta precisament sobre la salut mental.

Els estudiants aborden diferents aspectes, com ara l’estigma social o la identificació de factors de risc, a través d’una història, una situació o un concepte. L’activitat, inclosa a l’assignatura d’Infermeria de Salut Mental a la URV, ha permès a professorat i estudiants reflexionar d’una altra manera sobre els continguts de classe i analitzar quina resposta es troben a les xarxes socials sobre els aspectes relacionats amb la salut i la malaltia mental.

Fins a 160 estudiants de la URV han participat d’aquesta iniciativa i es poden veure les seves produccions a l’Instagram i al Tik Tok amb les etiquetes #futuresinfermeresxlasalutmental i #URV. Els dos vídeos amb més agradaments rebuts fins al dilluns 29 de novembre a les 15 h seran els seleccionats en representació del grau en Infermeria de la URV.

Print Friendly, PDF & Email