18/10/2023

Tres estudiants del màster en Enginyeria Industrial de la URV guanyen el primer premi de l’EngiHack

En aquesta marató per posar a prova el seu enginy han proposat la creació d’una boia per generar energia amb la força de les ones

Els guanyadors de la primera edició de l'EngiHack, la marató d'enginy celebrada al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa (MNACTEC).
Els guanyadors de la primera edició de l'EngiHack, la marató d'enginy celebrada al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa (MNACTEC).

Karla Andreina Vergel Rondón, Valeria Lizet Landa Arroyo i Juan Felipe Gil Ruiz, estudiants del màster en Enginyeria Industrial de la URV, van rebre el passat dissabte 30 de setembre el primer premi de la primera edició de l’EngiHack, celebrada al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa (MNACTEC) en motiu del 160è aniversari de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya. El projecte guardonat proposa la creació d’una boia que aprofita la força de l’onatge per generar energia i cobrir les últimes necessitats d’embarcacions petites i mitjanes. Juan Felipe, membre de l’equip, explica que mitjançant aquest procés es poden reabastir les naus quan, per exemple, es trobin en una situació d’emergència al mig del mar.

La “hackató”, la marató d’enginy per reinventar el futur, es proposava en aquesta primera edició oferir a un centenar de futurs enginyers i enginyeres, organitzats en 19 equips, el repte de 12 hores per donar resposta a un dels sis àmbits temàtics proposats per les empreses més capdavanteres: l’energia, l’emergència climàtica, la transformació digital, la salut de les persones, la indústria innovadora i la societat justa.

Alguns equips de l'EngiHack durant la jornada al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa (MNACTEC).
Alguns equips de l’EngiHack durant la jornada al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa (MNACTEC).

En aquest sentit, l’equip “Renergy”, format pels tres estudiants de la URV i dos de l’ETSEIB, ha treballat a contrarellotge fent una veritable immersió en una de les problemàtiques reals d’aquestes empreses com és l’energia. Durant 12 hores, els cinc joves han desenvolupat el seu projecte treballant, a partir del disseny de la boia, competències transversals com la comunicació, la creativitat, la col·laboració, la resolució de problemes i conflictes, la gestió del temps, l’atenció al detall i el lideratge.

El jurat, format per experts i les empreses patrocinadores, l’ha considerat el projecte, dels 19 presentats, més original i aplicable. Alhora, li ha valorat en una visió global la bona comunicació en explicar-lo, l’escalabilitat i el detall tecnològic que s’ha treballat.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*