13/02/2018

Els estudiants es formen per defensar els seus drets en els òrgans de representació de la Universitat

En la jornada organitzada pel Consell d'Estudiants s'hi van treballar les habilitats de negociació i comunicació

Un grup de representants dels estudiants durant la jornada de formació.

El Consell d’Estudiants, l’òrgan de participació i decisió dels estudiants de la URV, va organitzar la 1a jornada de formació per als seus representants els dies 9 i 10 de febrer amb els objectius que entenguessin el funcionament dels òrgans de representació i de govern i que tinguessin eines per proposar millores. En renovar una part dels 70 estudiants que integren el Consell, els propis membres van detectar que “molts tenien ganes de fer coses però no sabien quins canals utilitzar”, explica la copresidenta del Consell Patricia Sofía Guzmán.

Així, el programa de la jornada formativa estava pensat per millorar les capacitats per a la representació estudiantil. Es va explicar als assistents quina és la missió de cada òrgan de govern per canalitzar correctament les propostes de millora que poden formular-se a la Universitat, especialment pel que fa a la docència. En aquest sentit, l’Agència de Qualitat Universitària (AQU) va informar els estudiants sobre la política de qualitat dels estudis, que s’acrediten i se’n fa el seguiment.

L’objectiu del Consell d’Estudiants és vetllar pels drets i interessos dels propis estudiants, per això es va treballar com fer-ho a través d’un joc de rol en què simulaven ser en una assemblea de la Coordinadora de Representants d’Estudiants d’Universitats Públiques (CREUP) per actualitzar l’Estatut de l’Estudiant. “És important que els estudiants sàpiguen els fonaments de la representació, com negociar i comunicar-se”, va argumentar Guzmán.

Durant les jornades també es va explicar als representants d’estudiants de la URV el funcionament del portal de transparència de la Universitat i com es garanteix la privadesa de dades a la institució. Finalment, els assistents a les jornades van posar en pràctica les habilitats de negociació a través del joc Diplomacy.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*