21/03/2019

Estudiants de la Universitat de Texas fan una estada a la URV per conèixer la indústria i la innovació del territori

Han assistit a seminaris especialitzats, visites a empreses i un intercanvi d'experiències amb estudiants de màster de la Facultat d'Economia i Empresa

Els estudiants de l'MBA de la Universitat de Texas a El Paso amb els estudiants de màster de la Facultat d'Economia i Empresa de la URV durant una sessió de treball conjunta.

22 estudiants del Màster en Direcció i Gestió d’Empreses (MBA) de la Universitat de Texas a El Paso (Estats Units) estan fent una estada a la URV a través del programa Study Abroad per conèixer de primera mà la realitat econòmica de la regió Catalunya Sud del 18 al 23 de març. Ho fan amb l’assistència a seminaris especialitzats que imparteix el professorat de la Facultat d’Economia i Empresa i de visites a diferents empreses. Aquest dimarts van intercanviar impressions amb els estudiants de MBA de la Facultat d’Economia i Empresa en una activitat basada en el concepte d’speed dating.

Uns i altres van poder-se explicar en petits grups, d’una banda, les idees de negoci en les que estan treballant i, de l’altra, van debatre sobre les diferències entre països d’aspectes com l’emprenedoria i la innovació, la industrialització i la incidència de la diversitat cultural en la gestió d’empreses, entre d’altres qüestions. Per a Alejandro Baca, director general d’una clínica dental a Ciudad Juárez i estudiant de l’MBA  de la Universitat de Texas a El Paso, el programa “és una oportunitat increïble per intercanviar coneixements i entendre les diferents mentalitats, que influeixen tant en les idees d’innovació com en el nostre creixement com a societat”.

L’estada els ha permès també veure el funcionament de projectes que són similars als que treballen a classe. Per exemple, la posada en funcionament d’un celler vitivinícola, que una de les estudiants ha d’idear per a una assignatura. En aquest sentit, els ha estat de molta utilitat la visita al Celler Clos Galena, que des del Molar exporta la seva producció a diversos països i serveix vi, entre d’altres, a esdeveniments com el lliurament de Premis Nobel.

Com la visita a la seu del Grup Borges, que, segons explica Beatriz Lucero, personal de la Universitat de Texas que acompanya els estudiants, els ha permès veure que es tracta d’una empresa agroalimentària similar a les de la regió fronterera entre Mèxic i Estats Units. També han fet una visita a Port Aventura i a les instal·lacions d’Eurecat, en aquest cas per veure com s’articula la creació de spin-offs de projectes de recerca.

Amb la participació al programa Study Abroad, la Facultat d’Economia i Empresa intensifica els intercanvis que ja s’havien fet amb la Universitat de Texas a El Paso, bàsicament amb estades de professorat de la URV als Estats Units, comenta Amado Alarcón, professor del Departament de Gestió d’Empreses i responsable d’aquest curs internacional.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*