17/02/2018

Vuit estudiants de la URV participen en una conferència internacional d’universitaris a Indonèsia

La trobada anual sobre ciutadania global de la Parahyangan Catholic University aplega 120 estudiants d'arreu del món a Bali

El grup d’estudiants de la URV durant una de les visites culturals al temple Ulundanu.

La conferència internacional organitzada per estudiants de la Parahyangan Catholic University (UNPAR) amb el tema “Canvi climàtic: escalfament global” va tenir lloc del 14 al 21 de gener de 2018. La URV va enviar-hi vuit estudiants de grau dels àmbits d’Enginyeria Química, Biotecnologia i Bioquímica, Dret, ADE, Educació, Treball Social i Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica, amb l’ajut I-Networks que finança estades de mobilitat per activitats promogudes per les xarxes de les quals la URV és membre.

Dels 120 estudiants que assisteixen en aquesta conferència la meitat  procedeixen d’Indonèsia i l’altra meitat de la resta del món. S’allotgen en un mateix hotel i les habitacions són compartides per un estudiant indonesi i un d’internacional per tal que la immersió sigui total. Durant el programa de la conferència tenen l’oportunitat d’escoltar xerrades i assistir a tallers sobre el tema central de la conferència, dialogant, treballant en equip i fent presentacions del pòster final en llengua anglesa, a la vegada que aprenen a persuadir i negociar problemes tècnics.

La participació en aquesta conferència ha enriquit els estudiants tan personalment com acadèmica. En destaquen la diversitat d’estudis dels quals provenien els estudiants, la qual cosa permetia enriquir els discursos i la interdisciplinarietat a l’hora de treballar en grup; la possibilitat de treballar i conviure amb moltes nacionalitats d’arreu del món, fet que anima a no donar res per suposat i exposa al repte de sentir-se com a minoria en un país no europeu. També en destaquen la logística organitzada pels estudiants d’UNPAR, a més de poder conèixer la realitat local amb projectes reals i casos locals. Indonèsia és, a més, un país amb moltes cultures diferents i això multiplica l’exposició a la interculturalitat es multiplica.

La vicerectora d’internacionalització de la URV, Mar Gutiérrez-Colón, va voler conèixer de primera mà l’experiència dels estudiants i es va entrevistar amb dos d’ells el passat 14 de febrer: Enric Prats, de l’ensenyament d’Enginyeria Química, i Daphne Jumilla, de la doble titulació del Grau de Biotecnologia i Bioquímica i Biologia Molecular.

La vicerectora d’Internacionalització durant la reunió amb dos dels estudiants de la URV que van assistir a la conferència.

A banda dels beneficis personals i l’aprenentatge que comporta una experiència com aquesta, l’estudiant Daphne Jumilla va explicar que la participació en aquesta conferència l’ajudarà a enfocar cap a on anar després dels seus estudis, mentre que per a Enric Prats aquest viatge li ha servit per tenir una visió més global del seu camp d’estudis i obrir-la cap a una perspectiva més enllà de la vessant tècnica.

La URV va tenir notícia d’aquesta conferència anual a partir de la seva participació a la xarxa INU, de la qual és membre, com també ho és la UNPAR. Els estudiants de la URV, gràcies a aquesta afiliació comú, tenen places reservades a la conferència.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*