23/11/2021

Estudiants de la URV, al podi de la competició Autonomous Driving Challenge

Van crear el programari d'un prototip d'automòbil que va recórrer diferents circuits, respectar senyals de trànsit i superar obstacles

Els cinc estudiants de la URV amb el prototip de cotxe, a la competició Autonomous Driving Challenge.

Marc Duran, Josep Bello, Oriol López, Joan Fonts, i Jordi Garcia són els cinc estudiants de la Universitat Rovira i Virgili que van aconseguir el tercer lloc en el podi de la competició Autonomous Driving Challenge, que es va fer a Barcelona del 17 al 19 de novembre. És la tercera edició d’aquesta competició d’estudiants universitaris interessats en el desenvolupament de la futura tecnologia de l’automòbil, que tenien el repte de crear un cotxe autònom per superar una sèrie de proves.

Els estudiants dels graus d’Enginyeria Informàtica i d’Enginyeria Electrònica, Industrial i Automàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la URV (ETSE) van rebre el prototip a escala 1:8 del cotxe CUPRA Formentor al mes de febrer i van treballar en la creació del programari durant nou mesos. Els dies de la competició van posar a prova la feina feta. “Creiem que gràcies a aquest concurs hem après molt i hem pogut posar a prova els coneixements que hem adquirit durant els anys de carrera en un projecte real”, explica Josep Bello.

L’Autonomous Driving Challenge consta de quatre proves que calia entregar durant els nou mesos de preparació i quatre proves més a superar durant els tres dies de concurs. En el primer repte, el cotxe simulava que era una ambulància i l’equip havia de desaparcar i desplaçar el vehicle fins a dos punts diferents del circuit sense fer cas als senyals de trànsit. En la segona prova, el circuit es va complicar perquè incorporava senyals de trànsit, interseccions i rotondes. El tercer repte tenia diversos obstacles estàtics per superar, i en el quart s’hi afegien obstacles mòbils.

Els estudiants de l’ETSE ultimant els detalls per la competició Autonomous Driving Challenge.

“La tercera prova va ser la més complicada per nosaltres perquè vam tenir errors amb el hardware del cotxe i no vam aconseguir assolir-la”, admet Bello, però, de fet, cap dels quatre equips participants va aconseguir fer totes les proves bé. En aquesta tercera edició, els cinc estudiants de la URV han competit contra la Universitat Politècnica de València, la Universitat de Saragossa i la Universitat de Màlaga. Per tercer any consecutiu han aconseguit la tercera posició del podi.

La competició ha estat organitzada per l’entitat Carnet Barcelona amb col·laboració de Volkswagen Research, Seat i la Universitat Politècnica de Catalunya i té com a objectiu l’aprenentatge i desenvolupament de tecnologies automatitzades.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*