18/12/2017

Èxit de participació en la caminada solidària del campus Terres de l’Ebre en benefici de la Marató de TV3

Prop de 300 persones es van sumar a l'acte de diumenge on es va recaptar uns 1.000 euros per a la investigació de les malalties infeccioses

Una imatge de la caminada popular organitzada pel campus Terres de l'Ebre aquest diumenge a Tortosa

La caminada solidària organitzada pel campus Terres de l’Ebre de la URV  d’aquest diumenge al migdia a Tortosa en benefici de la Marató de TV3 va comptar amb una gran participació ciutadana. Prop de 300 persones es van sumar a la caminada, des del parc Teodor González de Tortosa després d’una xocolatada popular servida per la Residència Diocesana de Sant Miquel Arcàngel, que enguany per primera vegada es va afegir als actes organitzats per la Universitat. La recaptació d’enguany ha estat d’un total de 1.064,40 euros que es destinaran íntegrament a la investigació de les malalties infeccioses.

Aquest tipus de malalties són causades per la invasió o proliferació de microorganismes que es multipliquen en el cos humà fins a perjudicar-lo, i es calcula que són la causa de mort d’una de cada tres persones al món. La investigació que s’emprengui amb els diners recollits es dedicarà també a estudiar les complicacions derivades d’una infecció o del seu tractament que, per la seva incidència i creixement, s’han convertit en àrees prioritàries de l’assistència i la recerca a Catalunya. Aquí s’hi inclouen malalties com la sèpsia, la resistència als antibiòtics de molts bacteris que causen infeccions comunes, les infeccions relacionades amb l’atenció sanitària, la vulnerabilitat dels pacients amb un sistema immunitari deprimit, les malalties emergents o les del viatger.

La caminada en benefici de la marató va culminar amb la tradicional enlairada de globus davant el pavelló firal de Remolins.

“Per nosaltres és molt important poder aportar el nostre granet de sorra i que es puguin obrir noves investigacions al voltant d’aquestes malalties”, ha manifestat la sotsdirectora del campus Terres de l’Ebre de la URV, Sara Romaguera, agraint la participació ciutadana. Després de recórrer el centre de Tortosa, la caminada del campus ebrenc, amenitzada per Lo Golafre i la Colla Jove ha culminat davant del pavelló firal de Tortosa on s’ha procedit a la tradicional enlairada de globus.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*