02/02/2018

Iber ofereix les visites guiades i activitats educatives sobre el patrimoni de la Generalitat a Tarragona i Lleida

L’empresa derivada de la URV, Iber, va guanyar el concurs públic per impulsar i gestionar el coneixement de monuments i jaciments a Tarragona, Terres de l'Ebre i Lleida

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat va resoldre el concurs públic de gestió de reserves i servei de visites i activitats educatives dels monuments de la Generalitat de Catalunya a les comarques de Tarragona, Terres de l’Ebre i Lleida. El concurs el va guanyar Iber. Arqueologia, Patrimoni i Turisme SL, l’empresa spin-off  de la Universitat Rovira i Virgili dedicada a la gestió cultural i especialitzada en la promoció del patrimoni cultural.

L’objectiu del contracte és impulsar les activitats de promoció dels equipaments, desenvolupar-hi nous projectes educatius encaminats a consolidar el nombre de visitants i gestionar el servei de guies, educadors i de reserves en els monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya que gestiona l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural: Reial Monestir de Santes Creus, Castell-Monestir d’Escornalbou, Cartoixa d’Escaladei, Castell de Miravet, Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, Castellet de Banyoles (Tivissa), Coll del Moro (Gandesa) i Molí de l’Espígol (Tornabous).

El contracte de concessió preveu la revisió, disseny i millora dels continguts de les actuals activitats, així com el disseny i implementació d’un actualitzat servei de visites guiades i un nou projecte educatiu creat específicament per a cada equipament, amb l’adaptació de continguts a col·lectius amb discapacitats intel·lectuals, sensorials o en risc d’exclusió social. La durada del contracte és de 4 anys amb possibilitat de renovació de dos anys més.

El compromís de l’empresa Iber amb la gestió cultural d’excel·lència, el foment del patrimoni com un recurs educatiu i la transferència de coneixement és part estratègica de la seva activitat. Cal destacar, entre d’altres, la seva participació en les excavacions, consolidació i adequació de diversos jaciments arqueològics on desenvolupa la seva activitat de recerca el GRESEPIA (Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia) de la URV, com són La Gessera (Caseres, Terra Alta), L’Assut (Tivenys, Baix Ebre) i La Cella (Salou, Tarragonès). L’obertura d’una nova línia de desenvolupament de gastronomia antiga materialitzada en la creació de la cervesa Iberika i la posada en marxa de rutes turístiques alternatives per la ciutat de Tarragona on es potencien les activitats experiencials, són altres elements en els que Iber hi ha posat tot el seu interès empresarial.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*