07/03/2016

Josep Maria Arauzo, al top 100 dels investigadors més destacats en l’àmbit de la ciència regional

Un estudi sobre els autors i institucions que més publiquen en revistes científiques de l’àmbit de ciència regional ha situat el professor titular del Departament d’Economia de la URV, Josep Maria Arauzo, al número 31 del rànquing mundial i a la Universitat Rovira i Virgili, a la posició 42 en la categoria d’institucions. El treball s’ha publicat a la revista científica “Growth and Change"

En aquest treball, els autors i les institucions es classifiquen sobre la base del nombre de publicacions en deu revistes científiques regionals considerades centrals durant el període 2010-2014. Hi apareixen els 100 autors del món que més publiquen en l’àmbit de la ciència regional i les 100 institucions que més destaquen en aquest mateix sentit.

En el número 31 del rànquing s’hi troba Josep Maria Arauzo professor titular del Departament d’Economia, expert en demografia empresarial i la localització industrial. Per extensió, la URV apareix al mateix rànquing, en la categoria d’institucions, a la posició 42. En aquest rànquing només hi apareixen set investigadors d’universitats de l’estat espanyol i Arauzo n’és el segon.

Les revistes que s’han triat, pel seu impacte són: Annals of Regional Science, Growth and Change, International Regional Science Review, Journal of Economic Geography, Journal of Regional Science, Journal of Urban Economics, Papers in Regional Science, Regional Science and Urban Economics, Regional Studies i The Review of Regional Studies.

La ciència regional és un camp de les ciències socials des d’on es duen a terme aproximacions analítiques a problemes específicament urbans, rurals o regionals. Els temes del que es considera  ciència regional estan relacionats amb el transport, l’anàlisi de la  migració, el desenvolupament urbà, l’ anàlisi mediambiental i ecològic, l’ús de recursos,  l’anàlisi de la política urbana i regional, els sistemes d’informació geogràfica, entre altres.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*