20/02/2017

La Càtedra d’Habitatge de la URV rep el reconeixement de la Unesco

Aquesta Càtedra de la Universitat és la seu de la Càtedra Unesco pel Dret a l'Habitatge. Constitueix un reconeixement a la seva tasca investigadora, que ha tractat el dret universal a l'habitatge. El dijous 16 de febrer se'n ha fet la presentació a l'Ajuntament de Tarragona

La presentació de la Câtedra UNESCO es va fer a la sala d'actes de l'Ajuntament.

La Càtedra d’Habitatge de la URV ha rebut el reconeixement de la UNESCO i s’ha convertit en la primera Càtedra UNESCO d’aquesta temàtica al món. La presentació d’aquest reconeixement,  que va tenir lloc a l’Ajuntament de Tarragona, va anar a càrrec del rector de la URV, Josep Anton Ferré; de Carles Sala, secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat; de Josep M. Prats, regidor municipal de Cultura; de Sergio Nasarre, director de la Càtedra UNESCO pel Dret a l’Habitatge; i de Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundació “Cultura y Paz”, exdirector general de la UNESCO i honoris causa per la URV. Tant Sergio Nasarre com Federico Mayor Zaragoza van ressaltar el valor del dret a l’habitatge com un dret humà, que s’ha vist debilitat amb aquests anys de crisi econòmica.

La Càtedra, creada l’any 2013 sobre la base de l’existència del treball ja realizat des del Grup de Recerca d’Accés a l’Habitatge de la URV, ha dut a terme la seva tasca a 28 països i ha tingut repercussió en la societat, a través de la seva col·laboració en la redacció de noves lleis, estatals i autonòmiques. Actualment treballa en el documental “The line”, sobre el risc de perdre l’habitatge, el sensellarisme i els desnonaments, basat en una recerca per a la Unió Europea.

La Càtedra constitueix una plataforma estable en recerca, docència i transferència de coneixements en matèria d’habitatge, des d’un punt de vista interdisciplinari i internacional. Està formada per un equip d’investigadors sèniors i júniors vinculats a diverses línies de recerca i projectes. Algunes de les grans línies en les que està treballant són les tinences intermèdies, consumidors i mercat hipotecari, mediació immobiliària i arrendaments a Europa. S’ha dotat d’un consell assessor i d’una comissió de seguiment amb deu partners, representants dels sectors econòmics relacionats amb l’habitatge.

Més informació:

Càtedra de l’Habitatge

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*