25/07/2018

La doctoranda Alexandra Iakab, primer premi al congrés internacional de sensors químics pel seu pòster

Hi han participat més de 500 investigadors de 46 països, dels quals 270 hi han presentat un pòster científic

La Universitat de Viena ha acollit aquesta passada setmana la dissetena edició de la Trobada Internacional de Sensors Químics, una trobada biennal  que reuneix mig miler  de científics i que esdevé la conferència més gran i de més prestigi en aquesta àrea científica. L’IMCS (International Meeting of Chemical Sensors ) 2018 ha abastat una àmplia varietat de temes en el camp dels sensors químics i bioquímics, que van des dels sensors de gas d’estat sòlid fins al reconeixement altament selectiu, la monitorització ambiental i laboral fins als sistemes orientats al diagnòstic en el sentit més ampli. En total en la trobada, que s’ha fet del 15 al 19 de juliol,  hi ha participat uns 500 investigadors de 46 països, dels quals 270 han fet  presentacions de pòsters.

Durant la cloenda de la trobada s’han lliurat els premis als cinc millors pòsters un dels quals ha estat per “Silici negre recobert d’or: un substrat eficient per a la espectrometria de masses de ionització per desorció làser” de la doctoranda de la URV Alexanda Iakab està fent la seva tesi doctoral al grup Metabolomics Interdisciplinary Laboratory del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica, sota la direcció de l’investigador Xavier Correig.

El treball pel qual ha estat premiada es basa en el desenvolupament de nous substrats nanoestructurats per millorar les tècniques convencionals de presa imatges a través de l’espectrometria de masses. Aquests substrats permeten  l’usuari captar una imatge molecular de teixits com el cervell, el fetge o els ronyons i fins i tot permet veure la distribució molecular de l’empremta digital. Les aplicacions d’aquests substrats són principalment biològiques ara com ara, ja que poden proporcionar informació metabòlica i ajudar a estudiar les funcions i mecanismes dels òrgans i teixits a través de la comprensió de la seva composició molecular. El pòster descriu el mètode de fabricació dels nous substrats i la seva aplicació com a dispositiu de creació d’imatges d’empremtes digitals i també de teixits animals.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*