19/05/2017
La graduada per l’ETSE Jordina Torrents rep el premi internacional “Women Techmakers” de Google
L’exalumna d’Enginyeria Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la URV ha estat guardonada amb aquesta distinció, que fomenta la igualtat de gènere en l’àmbit de la tecnologia
L’exalumna d’Enginyeria Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la URV ha estat guardonada amb aquesta distinció, que fomenta la igualtat de gènere en l’àmbit de la tecnologia
Aquest programa impulsat per Google pretén donar visibilitat, recursos i accés a una extensa xarxa mundial de contactes a les millors dones en l’àmbit de la tecnologia, fomentant així la igualtat de gènere en aquest camp i impulsant-les a esdevenir líders actius i models a seguir. En aquesta línia, també s’organitza a Reus el Women Techmakers que es va celebrar el passat 29 d’abril pel grup de desenvolupadors Google de Tarragona.
Jordina Torrents és l’única representant de l’estat espanyol entre la vintena de dones seleccionades d’Europa, el Pròxim Orient i Àfrica. A banda d’una dotació econòmica que els permetrà avançar en la seva recerca, les guardonades són convidades al Google Women Techmakers Scholars’ Retreat que tindrà lloc del 18 al 21 de Juny a la “Google King’s Cross office” de Londres, on tindran l’oportunitat de conèixer mentors de Google, fer contactes per a futurs projectes i participar en diversos workshops per al seu desenvolupament professional i personal. Els criteris utilitzats per a la concessió d’aquest premi són l’expedient acadèmic de les candidates, l’impacte de la seva investigació i el lideratge demostrat per visibilitzar el paper de les noies en l’àmbit tecnològic.
Jordina Torrents Barrena es va graduar el 2014 en Enginyeria Informàtica a la Universitat Rovira i Virgili (URV), on posteriorment també hi va cursar el màster en Enginyeria Informàtica: Seguretat Informàtica i Sistemes Intel·ligents. El 2016 va iniciar el seu segon màster en Visió per Computador a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Actualment exerceix de professora i realitza els seus estudis de doctorat a la UPF, on desenvolupa models computacionals per a la planificació quirúrgica de cirurgies fetals mínimament invasives.
Aquesta exalumna de la URV va estar contractada al grup de recerca Intelligent Robotics and Computer Vision del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat com a personal de recerca durant gairebé cinc anys. Des del setembre de 2016 hi està vinculada científicament com a col·laboradora externa. La seva contribució activa dins del grup està avalada per la redacció de diversos projectes d’àmbit nacional i europeu, així com la participació en diferents conferències i workshops internacionals. La seva col·laboració amb la URV ha donat fruit en diverses publicacions en revistes indexades i conferències científiques en temes relacionats amb el càncer de mama, retinopatia diabètica i Alzheimer.
Els seus interessos científics s’emmarquen en el processament i l’anàlisi de senyals i d’imatges biomèdiques, la visió per computador 2D i 3D, la intel·ligència artificial, l’aprenentatge automàtic i el desenvolupament de sistemes computacionals per a la planificació quirúrgica.
A més, també ha estat voluntària de manera assídua a la Junior FIRST Lego League i als concursos anuals de programació, dos esdeveniments organitzats per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la URV ja que manifesta que aquest “és el meu granet de sorra a la divulgació de l’enginyeria cap a la societat”
Més notícies de: premi