21/05/2018

La investigadora en climatologia Manola Brunet està entre els tres finalistes per ser Català de l’Any

El guanyador o guanyadora s'escull per votació popular i es pot triar entre la investigadora de la URV, la cantant Maria del Mar Bonet o l'actor Josep Maria Pou fins al 29 de maig al migdia

Manola Brunet, a la 17a Conferència de la Comissió de Climatologia de l’Organització Meteorològica Mundial, a Ginebra.

La professora del Departament de Geografia de la URV i investigadora en climatologia Manola Brunet és finalista de l’edició 2017 del Català de l’Any junt amb la cantant Maria del Mar Bonet i l’actor i director Josep Maria Pou. Tots tres han superat la fase prèvia de votacions i cal que els electors votin ara un dels tres finalistes. El guanyador d’aquest premi de renom que organitza el diari El Periódico s’escull per votació popular. Es pot votar fins al 29 de maig a les 12 h al web www.cataladelany.cat, dia en què es coneixerà el nom del guanyador o guanyadora.

Manola Brunet és directora del Centre en Canvi Climàtic C3 de la URV i una reconeguda experta internacional en els camps de la reconstrucció instrumental i anàlisi de clima. El passat mes d’abril va ser nomenada presidenta de la Comissió de Climatologia (CCl) de l’Organització Meteorològica Mundial (OMM), la primera vegada en 90 anys que una dona ocupa aquest càrrec. La CCI té l’encàrrec de detectar i predir la variabilitat climàtica global, essencial per a la presa de decisions.

Per la seva contribució científica, ara es disputa el premi de Català de l’Any amb Maria del Mar Bonet i Josep Maria Pou, després de superar la fase prèvia amb deu candidats. La votació popular per escollir el guanyador, que tancarà el 29 de maig al migdia, es pot fer per diversos canals: al web del premi, mitjançant el telèfon 905855803 o enviant un SMS al 25589 amb la paraula CATALA seguida d’un espai i el nom de la personalitat que es proposa. El nom del guanyador o guanyadora es desvetllarà en una gala que es farà el mateix dia 29 de maig al vespre al TNC.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*