12/06/2018

La professora Matilde Villarroya és la nova directora general d’Indústria de la Generalitat

És responsable de les polítiques per a la competitivitat industrial i empresarial, el foment de l'emprenedoria i la captació d'inversions

El Govern de la Generalitat va nomenar dijous 7 de juny la professora de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV Matilde Villarroya directora general d’Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement. Entre les tasques de la direcció general que liderarà, hi ha el disseny i execució del foment de la competitivitat industrial i empresarial i de foment de l’emprenedoria i desenvolupament sectorial de les PIME i les microempreses. També ha de dirigir la política de clústers, fomentar el manteniment i la captació d’inversions a Catalunya i dirigir la prospectiva i anàlisi dels sectors industrials i productius a Catalunya, entre d’altres.

Matilde Villarroya és enginyera industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i doctora en Economia i Empresa per la Universitat Rovira i Virgili. Des de l’any 2003 és professora titular del Departament de Gestió d’Empreses, especialitzada en Recursos Humans. Ha compaginat aquesta tasca amb diferents projectes de transferència de coneixement amb empreses i institucions públiques i privades. Prèviament, havia desenvolupat la seva carrera en diferents empreses del sector privat.

Nascuda a Tortosa l’any 1968, va ser tinent d’alcalde i regidora d’Economia, d’Hisenda i de Personal de l’ajuntament de la ciutat entre els anys 2007 i 2015.

D’altra banda, el professor Josep Pallarès es manté en el càrrec de director general d’Universitats, que va assumir a principi de 2016. Pallarès és catedràtic d’Universitat de Tecnologia Electrònica al Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica (DEEEA) de la URV des de l’any 2009 i va ser vicerector en tres mandats diferents.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*