21/12/2022

La Universitat commemora els 25 anys dels estudis d’empresa a les Terres de l’Ebre

Hi han participat persones, entitats i institucions vinculades al quart de segle dels estudis, que es van iniciar l'any 1997 amb l'Escola Universitària de Ciències Empresarials Dr. Manyà

La URV ha commemorat aquest dimecres al matí els 25 anys dels estudis d’empresa a les Terres de l’Ebre. L’acte ha servit per fer un repàs al quart de segle d’història dels estudis i per retre homenatge a totes les persones, entitats i institucions que hi han participat des de l’inici, com l’Escola Universitària de Ciències Empresarials Dr. Manyà, l’Ajuntament de Tortosa i la mateixa Universitat. També s’ha comptat amb la presència d’estudiantat i exestudiants, que han fet una crida a mantenir i incrementar les opcions universitàries a les Terres de l’Ebre.

Corria l’any 1996 quan l’Ajuntament de Tortosa i la URV van iniciar les converses per començar a oferir al territori els estudis d’empresa. Així ho han recordat en les seves intervencions Marià Curto, alcalde de Tortosa entre 1995 i 1999, Joan Martí, rector de la URV entre 1992 i 1998 i Antoni Terceño, actual degà de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV que també va ocupar el càrrec a finals dels anys noranta.

D'esquerra a dreta, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el rector de la URV, Josep Pallarès, i el degà de la Facultat d'Economia i Empresa, Antoni Terceño.
D’esquerra a dreta, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el rector de la URV, Josep Pallarès, i el degà de la Facultat d’Economia i Empresa, Antoni Terceño.

Tots tres han destacat la “necessitat” d’un projecte “estratègic” per a la Universitat i el territori, que va finalitzar amb la posada en marxa de l’Escola Universitària de Ciències Empresarials Dr. Manyà com a centre adscrit a la Universitat Rovira i Virgili. “Va ser una bona època, vam treballar amb il·lusió perquè comencés aquesta etapa amb un bon encaix amb el territori”, ha indicat Jaume Gené, director de l’Escola Universitària de Ciències Empresarials Dr. Manyà des d’ octubre de 1999 fins a febrer de 2001.

Anys més tard, al 2005, els estudis van passar a formar part íntegrament de la URV en forma de llicenciatura. El projecte va culminar-se amb la creació i inauguració del campus Terres de l’Ebre l’any 2011, que ja va aglutinar els estudis d’empresa, infermeria i educació, i amb l’ampliació dels ensenyaments amb el doble grau d’ADE i Màrqueting l’any 2021. “El futur passa per la formació qualificada i el campus Terres de l’Ebre és un exemple a seguir”, ha indicat en aquest sentit el rector de la URV, Josep Pallarès. Per la seva banda, el coordinador dels graus d’Empresa al CTE, Josep Miró, ha subratllat que cal “posar la mirada en el futur per seguir formant persones capaces de fer front als nous reptes”.

“Faig una crida a seguir treballant per la nostra terra i noves facultats”

En l’acte s’ha comptat amb les intervencions de Lluis Garcia i Blinera Sahitoli, exalumnes dels estudis d’empresa a les Terres de l’Ebre. Tots dos han agraït la formació rebuda i han aprofitat per fer una crida a entitats i institucions perquè “se segueixi treballant per la nostra terra i per l’arribada de noves facultats”. Garcia i Sahitoli han volgut destacar “l’alt nivell” del professorat i han animat els actuals estudiants a seguir formant-se i a treballar “pel territori des del territori”.

L'exalumne Lluis Garcia durant la seva intervenció en l'acte de commemoració dels estudis d'empresa.
L’exalumne Lluis Garcia durant la seva intervenció en l’acte de commemoració dels estudis d’empresa.

Reconeixements a les persones implicades en els 25 anys d’història dels estudis

Abans de finalitzar l’acte, el rector Josep Pallarès ha fet entrega d’un obsequi a les persones que han estat implicades en els 25 anys d’història dels estudis d’empresa a les Terres de l’Ebre. El rector ha entregat una litografia de l’artista ebrenc Jaume Rocamora, titulada ‘Escoltar i sumar’ i  inspirada en l’edifici del campus. Després, s’ha interpretat l’himne universitari Gaudeamus Igitur. 

El rector Josep Pallarès fa entrega de l'obsequi a l'exalcalde de Tortosa, Marià Curto.
El rector Josep Pallarès fa entrega de l’obsequi a l’exalcalde de Tortosa, Marià Curto.
Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*