16/03/2021

La URV impulsa la creació de vídeos docents amb dos nous platós d’autoproducció

Els nous equipaments, disponibles al CRAI del campus Sescelades i del campus Bellissens, permetran enregistrar vídeos docents de forma autònoma, sense necessitat de personal tècnic

Equipament del plató d'autoenregistrament de la URV

Les vídeo càpsules són un recurs docent de gran vàlua i, amb la situació de docència remota d’aquest curs, la necessitat de producció audiovisual s’ha incrementat de forma exponencial. És per això que la Universitat Rovira i Virgili (URV) posa a disposició del professorat dos nous platós d’autoproducció de vídeos docents, amb els quals es podran fer enregistraments de forma  autònoma.

Instal·lats al Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) del campus Sescelades i del campus Bellissens, els platós han estat equipats amb els recursos tècnics i els programes informàtics necessaris per garantir la qualitat i l’autonomia en la producció dels vídeos docents. La seva automatització i facilitat d’ús permeten l’enregistrament de vídeos sense necessitat d’acompanyament del personal tècnic del servei.

Els platós se sumen als dos ja existents al campus Sescelades i al campus Catalunya, aquests amb requeriment d’assistència tècnica per al seu ús. A més, els docents disposen d’altres recursos per a la producció de vídeos, com el suport que ofereix la Factoria, un servei del CRAI i el Servei de Recursos Educatius que dóna suport a la incorporació de la tecnologia a les activitats acadèmiques.

Plató d’enregistrament de la URV amb producció assistida

Durant el període de confinament, el Servei de Recursos Educatius i el CRAI van crear guies de suport per a la producció de vídeos docents des de casa i als campus. S’hi pot trobar informació relacionada amb les diferents tipologies de vídeos i les seves finalitats, pautes per a l’enregistrament i tota la informació sobre els recursos de la URV per al professorat.

Podeu consultar com produir vídeos docents i tots els recursos disponibles a la guia del CRAI.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*