20/01/2017

La URV participa del 60è aniversari de la Intel·ligència Artificial

El Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV ha col·laborat amb l'Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial en la commemoració del 60è aniversari del naixement d'aquest terme. El professor David Riaño ha coordinat les activitats divulgatives que s'han fet a la demarcació de Tarragona per donar a conèixer la Intel·ligència Artificial

El professor David Riaño, durant la conferència que va fer al cafè La Cantonada el 14 de gener.
El professor David Riaño, durant la conferència que va fer al cafè La Cantonada el 14 de gener.

L’any 2016 va fer 60 anys del naixement del terme Intel·ligència Artificial (IA). Per commemorar aquest aniversari, l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial (ACIA) ha organitzat un programa d’activitats amb l’objectiu de donar a conèixer aquest terme, els seus reptes i els seus beneficis. El Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, a través del professor David Riaño, ha coordinat a Tarragona algunes d’aquestes accions divulgatives.

Una d’elles va ser la conferència “Robots i Intel·ligència Artificial: ens ajudaran o ens destruiran?”, que va oferir el mateix Riaño el 10 de gener passat dins del cicle Ciència a La Cantonada, que organitza la Unitat de Comunicació Científica de la URV (Comciència). El professor d’Enginyeria Informàtica a la URV va repassar, davant d’unes 70 persones, la història de la IA i les seves aplicacions futures.

Durant els dies 12, 13, 14 i 15 de desembre i amb la col·laboració de l’Aula de Cinema de la URV es va organitzar un cinefòrum a la sala de vistes del campus Catalunya, on es van projectar les pel·lícules “HER” (Spike Jonze, 2013), “EVA” (Kike Maíllo, 2011), “Ex Machina” (Alex Garland, 2015) i “Colossus” (Joseph Sargent, 1970), respectivament.

A la llibreria La Capona es va muntar una exposició de llibres de ciència ficció i intel·ligència artificial, del 21 al 20 de novembre. La mostra es va inaugurar amb la conferència “Mi cabeza se va, todo es confuso para mí. De Hal 9000 fins a Data, mites i realitat de la intel·ligència artificial”, a càrrec de Manuel Moreno, divulgador científic i professor de física de la UPC.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*