14/03/2016

La URV acollirà els exàmens oficials de llengua xinesa a Tarragona

La Fundació Institut Confuci de Barcelona acredita la Universitat a realitzar aquestes proves, que es faran al juny i es repetiran un cop a l'any. L'anunci es fa en el marc de l'acord que la URV manté amb aquesta institució des de l'any 2014. Els seus responsables van visitar la Universitat l'11 de març després de mantenir una reunió per enfortir i ampliar els seus lligams de col·laboració

Els responsables de la Fundació Institut Confuci de Barcelona amb la vicerectora d'Internacionalització, de visita pel campus Catalunya.
Els responsables de la Fundació Institut Confuci de Barcelona amb la vicerectora d'Internacionalització, de visita pel campus Catalunya.

Els exàmens oficials de suficiència de la llengua xinesa HSK (per a majors de 14 anys) i YCT (per a menors de 14 anys) es podran fer a la URV el proper mes de juny. Fins ara, aquestes proves, reconegudes oficialment per l’estat xinès, només es poden realitzar a Barcelona i, des de l’any passat, a Girona. Segons aquest acord, que es deriva d’un conveni signat amb la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB) l’any 2014, aquesta institució acredita la URV per fer els exàmens oficials a Tarragona, formarà professors de la Universitat com a examinadors i ajudarà amb les tasques d’inscripció. De la seva banda, la URV posarà a disposició dels estudiants les seves instal·lacions per fer les proves, així com tot el suport logístic necessari. Es calcula que en aquesta primera convocatòria a Tarragona s’hi presentaran entre 40 i 50 persones.

Així es va ratificar en una reunió mantinguda divendres 11 de març al campus Catalunya entre Shiru Chang, director xinès de la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB); Helena Casas-Tost, directora local de la mateixa institució; Mar Gutiérrez Colón-Plana, vicerectora d’Internacionalització; Pilar Álvarez, tècnica en formació continuada i coordinadora dels cursos de xinès de la Fundació URV (FURV) i Zhu Rong Rong, professora del programa d’espanyol per a estudiants xinesos i de xinès per a alumnes espanyols.

Durant la reunió també es va acordar una donació de llibres en xinès a la Universitat, així com ampliar i enfortir el lligams que ja existeixen amb la URV derivats del conveni de col·laboració vigent des de l’any 2014. Aquest acord es va signar amb l’objectiu de col·laborar i preparar conjuntament activitats culturals i docents relacionades amb la llengua i la cultura xineses a la demarcació de Tarragona. Helena Casas-Tost va valorar “molt positivament” la tasca que des de la URV s’està fent en aquest sentit.

Cursos de xinès a la Universitat

Els cursos de xinès que actualment ofereix el Centre de Formació Permanent de la FURV a través del Centre d’Estudis Hispànics (CEH) de la URV proporcionen l’aprenentatge de la llengua i de la cultura i costums. Són quatre, de diferents nivells en funció del sistema de certificació HSK i del pla curricular internacional d’ensenyament del xinès. Així es pot aprendre pas a pas, de manera que a mesura que es superi cada nivell, es realitza un examen que l’acrediti. Els cursos són molt pràctics i s’assigna una companyia lingüística per a la pràctica d’allò que s’aprèn a classe i sobretot, de la conversa.

S’ofereixen els cursos que corresponen als certificats HSK1, HSK2, HSK3 i HSK4. Són: Bàsic 1 (d’octubre a febrer), Bàsic 2 (de febrer a juny), Bàsic 3 (d’octubre a juny) i Intermedi 2 (d’octubre a juny). Les classes es fan en horari de tarda al campus Catalunya, i hi ha un descompte del 10% per a la comunitat universitària.

Sobre la Fundació Institut Confuci de Barcelona

La FICB és una entitat sense ànim de lucre constituïda per Casa Àsia, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universidad de Estudios Extranjeros de Beijing (Xina). Té la finalitat de difondre la llengua i la cultura xineses a Catalunya. Organitza cursos d’ensenyament de l’idioma xinès i de formació de professorat de llengua xinesa, ajuda institucions catalanes en l’ensenyament d’aquesta llengua i programa activitats culturals i acadèmiques relacionades amb la cultura xinesa, entre d’altres.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*