21/02/2020

Laia Quílez és la nova directora del Departament d’Estudis de Comunicació

Es proposa estabilitzar la plantilla de professorat, fomentar la participació en projectes de recerca competitius i assegurar la qualitat en la docència

Laia Quílez, directora del Departament d'Estudis de Comunicació.

Laia Quílez és la nova directora del Departament d’Estudis de Comunicació després que hagi estat escollida pel Consell de Departament amb 32 vots favorables el 17 de febrer. Quílez agafa el relleu en el càrrec de Bernat López, i l’acompanyaran, més endavant, Asunción Huertas com a secretària del Departament i Cilia Willem com a cap d’ensenyament.

Laia Quílez és membre del grup de recerca ASTERISC, de la URV. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona; el 2010 va doctorar-se amb una tesi sobre postmemòria i cinema documental argentí. Les seves línies de recerca se centren en l’estudi de les representacions audiovisuals de la memòria i la postmemòria de l’última dictadura militar argentina, de la guerra civil espanyola i del franquisme. També investiga sobre cinema documental des d’una perspectiva feminista i interseccional.

Va ser la investigadora principal del projecte d’I+D “Memorias en segundo grado: Posmemoria de la guerra civil, el franquismo y la transición democrática en la sociedad española contemporánea” entre 2014 i 2016. Actualment dirigeix el projecte “Articulaciones del género en el documental español: una perspectiva interseccional”, i forma part de l’equip de treball del projecte “Diccionario de símbolos políticos y sociales: Claves iconográficas, lugares de memoria e hitos simbólicos en el imaginario español del siglo XX”, tots finançats pel ministeri competent.

Per al mandat que ara comença, Laia Quílez es proposa diversos objectius: pel que fa al Personal Docent i Investigador, vol estabilitzar la plantilla i adequar la càrrega docent, contribuir a dignificar i millorar la situació laboral del professorat associat i treballar per a l’acreditació dels i les joves investigadores i la seva continuïtat al Departament. Pel que fa a la recerca, vol fomentar-la mitjançant la participació del PDI en projectes competitius. També vetllarà per implementar les mesures previstes al Pla d’Igualtat de la Universitat, impartir docència de qualitat i promoure el bon ambient a les aules.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*