03/10/2019

L’Arxiu de Folklore celebra els 25 anys amb una exposició

Es pot visitar al CRAI del Campus Catalunya del 2 al 9 d'octubre

Inauguració de l'exposició "25 anys de l'Arxiu de Folklore", amb Mònica Bonillo i Carme Montcusí, del CRAI, i Carme Oriol i Emili Samper, del Departament de Filologia Catalana i l'Arxiu de Folklore.

L’Arxiu de Folklore és una unitat de recerca del Departament de Filologia Catalana que va ser creada pels professors Josep M. Pujol i Carme Oriol l’any 1994. Va néixer com a conseqüència de l’activitat acadèmica duta a terme des que en el curs 1979-1980 van començar a impartir-se estudis d’etnopoètica i folklore a la llicenciatura de Filologia Catalana de la Facultat de Lletres de Tarragona. Ara una exposició, que es pot visitar al CRAI del campus Catalunya fins al 9 d’octubre, en repassa els inicis i la seva història.

L’exposició mostra els 25 anys d’activitat de l’Arxiu de Folklore a través de materials que recorden la metodologia de treball que s’emprava fa uns anys per a recollir i preservar el patrimoni oral (fotografies, fitxes de treball de Josep M. Pujol, cintes de cassetes, transcriptor de so i un Mac antic, entre d’altres), així com una una relació de llibres i revistes editats per l’Arxiu de Folklore durant aquest temps. La mostra inclou també un vídeo que recull la trajectòria d’aquesta unitat de recerca (treballadors i col·laboradors, projectes impulsats i publicacions).

La mostra es pot visitar al vestíbul del CRAI Campus Catalunya.

La inauguració de la mostra es va fer el 2 d’octubre i va comptar amb Carme Oriol i Emili Samper, del Departament de Filologia Catalana, i Carme Montcusí i Mònica Bonillo, del CRAI del campus Catalunya.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*