26/10/2022

L’enòleg Gerard Mora, guanyador del XXI Premi Jaume Ciurana d’Enologia

El guardó de Rius&Rius Consultora Vitivinícola i la Facultat d’Enologia valora l’expedient acadèmic, el currículum i el projecte professional del titulat per la URV

La directora executiva de Rius i Rius Assessors, Sara Rius, lliura el premi al graduat Gerard Mora

Gerard Mora és el guanyador de la 21a edició del Premi Jaume Ciurana de la Facultat d’Enologia. L’enòleg, graduat al curs 2021-22, ha estat guardonat pel seu expedient acadèmic, el curriculum i el projecte professional. L’acte, en el qual s’ha donat a conèixer el nom del guanyador, es va celebrar dimecres al matí a la Sala de Graus de la Facultat d’Enologia.

El Premi Jaume Ciurana es lliura en el marc del conveni de col·laboració entre la URV i l’empresa Rius i Rius Assessors, amb l’atorgament d’un ajut de 3000 euros per al guardonat. Mora, satisfet d’haver rebut el guardó, explica que “és un premi que congratula l’esforç acadèmic”. Actualment treballa a la bodega Perinet Winery i el seu projecte professional és continuar rebent formació i aprofundir matèries de l’àmbit de l’enologia, a través dels estudis de màster i els estudis de doctorat a mitjà termini. “Tinc pensat seguir formant-me i viatjar a altres països per continuar aprenent, a banda de fer alguna investigació”, assegura. Sobre el futur del vi català, creu que està en bones mans i remarca que “la gent jove té ganes de potenciar el vi”.

El jurat d’aquesta edició ha estat format per Jaume Ciurana, fill de l’enòleg que dona nom al premi; Manuel Suárez, degà de la Facultat d’Enologia; Sara Rius, directora executiva de Rius i Rius Assessors; Pere Campos, president-degà de l’Associació i el Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya, i Alba Balcells, directora de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

Alba Balcells, directora de l’INCAVI, en la conferència de l’acte.

Durant l’acte del lliurament del guardó, Alba Balcells, directora de l’INCAVI i membre del jurat del premi, ha pronunciat una conferència sota el nom “Un pla per transformar l’INCAVI. La institució pública al servei del sector vitivinícola català”. Balcells ha exposat els eixos principals de treball de la institució, les tendències que vindran amb els vins i la importància de donar visibilitat al vi català. La ponent ha finalitzat amb un missatge adreçat als futurs enòlegs, remarcant el talent i la necessitat de posar l’esforç a la vinya. “Cal reivindicar i fer gran l’ofici”, destaca. L’acte ha conclòs amb un test virtual participatiu sobre la conferència en el qual han participat els assistents.

Un moment de l’acte en què ha comptat l’assistència de professors i estudiants.
Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*