07/03/2022

L’informe “Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana” diagnostica les febleses i les fortaleses del català

L’informe ha estat coordinat pel professor de la URV Miquel Àngel Pradilla a més d'Isidor Marí, i en la seva elaboració també hi ha participat el professor Natxo Sorolla

Presentació de l'informe sobre la situació de la llengua catalana al Palau de la Generalitat.

El tret de sortida del procés participatiu vinculat al Pacte Nacional per la Llengua, una de les grans línies de treball de la política lingüística de la Generalitat de Catalunya, va tenir lloc la tarda del 22 de febrer al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

En l’acte es va presentar l’informe Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana. L’informe ha estat coordinat pel catedràtic de sociolingüística catalana del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili, Miquel Àngel Pradilla Cardona (amb Isidor Marí) i en la seva elaboració també hi ha participat Natxo Sorolla, professor associat del Departament de Gestió d’Empreses, també de la URV.

El document desgrana en 120 pàgines les febleses i les fortaleses de la llengua catalana en àmbits diversos, com la demografia i la demolingüística, el dret lingüístic, el món educatiu, els mitjans de comunicació i el repte digital, entre d’altres. A partir de la mirada acadèmica oferta per l’equip d’experts que l’han redactada, s’iniciarà un procés de discussió i de participació de ciutadania i entitats, que abocarà a la signatura d’un nou document a finals d’any, base del futur pla de política lingüística pluriennal.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*