31/01/2020

L’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa guanya la primera fase de la Copa Cangur a les Terres de l’Ebre

Un total de 140 alumnes de 2n i 3r d’ESO de catorze centres de secundària del territori participen en aquest concurs resolució de problemes de lògica matemàtica al campus ebrenc

Un moment de la competició de la Copa Cangur a l'Aula Magna del campus Terres de l'Ebre

L’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa ha guanyat la primera fase de la setena edició de la Copa Cangur que s’ha realitzat aquest dijous al campus Terres de l’Ebre de la URV. Una victòria que el classifica per a la final catalana que tindrà lloc el 5 de març al Centre Cultural La Torreta de Montmeló. En segon lloc ha quedat l’Institut de Tecnificació d’Amposta, mentre que la tercera posició ha estat per a l’Institut Alfacs de Sant Carles de la Ràpita.

La Copa Cangur és un concurs presencial de resolució de problemes de lògica matemàtica que té per objectiu motivar els estudiants en l’aprenentatge de les ciències i les matemàtiques. Aquesta primera fase s’ha dut a terme a una trentena de seus d’arreu del país i és el segon any que el campus ebrenc acull aquesta prova. “Ens serveix per estretir vincles amb els centres de secundària i també creiem que és una iniciativa que ajuda a potenciar el talent i a crear motivació en l’aprenentatge de les ciències i de les matemàtiques”, ha argumentat el sotsdirector del campus Terres de l’Ebre, Xavier Farré.

Foto de família de l’equip guanyador, el Cristòfol Despuig, als quals a banda del diploma acreditatiu i l’accés a la final de Catalunya, se’ls va obsequiar amb una dessuadora de la URV.

Un total de 140 alumnes de catorze centres de secundària del territori (nou del Baix Ebre, quatre del Montsià i un de la Terra Alta) han participat enguany en aquesta competició. Repartits en equips de set, aquests alumnes han hagut de resoldre 12 problemes de matemàtiques i de lògica matemàtica en només una hora. Una cursa contra rellotge en què la puntuació obtinguda per cada problema va variant durant el concurs, i per tant la estratègia d’equip és molt important. Cada problema té assignada inicialment una puntuació de 20 punts, però va augmentant fins que un equip dóna la resposta correcta: un punt per cada minut; i també suma dos punts per cada resposta incorrecta que donin els equips. Durant el desenvolupament de la prova els equips han pogut seguir en directe l’estat del concurs, tant la puntuació i la classificació com els encerts i errors que porten acumulats cadascun dels equips el que dóna encara més emoció a la lluita.

La Copa Cangur està organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques amb el suport logístic d’Isotropic. Els centres participants en aquesta edició a les Terres de l’Ebre, han estat el Col·legi Diocesà Sagrada Família de Tortosa, els instituts Dertosa, Blanca d’Anjou del Perelló, Roquetes, Alfacs de Sant Carles de la Ràpita, Camarles, Tecnificació d’Amposta, Deltebre, Cristòfol Despuig de Tortosa i Sòl de Riu d’Alcanar, dels col·legis Sagrada Família de Sant Carles de la Ràpita i col·legi Teresià de Tortosa i els instituts escola Daniel Mangrané de Jesús i Portal de Batea.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*