22/03/2022

La llengua de les revistes científiques s’afegeix als indicadors lingüístics de Llengües URV

Els articles de les revistes de la URV van ser el 2021 un 52% en castellà, un 27% en català i un 10% en anglès

Revistes científiques de Publicacions URV.

El portal Llengües URV ha incorporat per primer cop les dades sobre les llengües dels articles de les revistes científiques editades per Publicacions URV, un nou indicador lingüístic que s’afegeix als que ja hi havia disponibles fins ara a la web d’usos lingüístics de la docència i de la recerca.

El nou indicador mostra el percentatge d’ús de llengües en les set revistes acadèmiques que actualment edita Publicacions URV. Així, el 2021 el còmput va ser del 27,8% d’articles en català, el 52,7% en castellà, el 10,1% en anglès, el 5,5% en portuguès i el 2,7% en francès. L’indicador mostra l’històric per anys des del 1982.

La Comissió de Política Lingüística de la URV, conjuntament amb el Servei Lingüístic i de Publicacions, recullen diversos indicadors lingüístics per tenir un diagnòstic precís de la situació i poder definir millor les actuacions de política lingüística, en la línia del que estableix el Pla de política lingüística de la URV.

A principis d’any el portal Llengües URV també va incorporar com a nou indicador lingüístic les llengües del TFG i TFM dels estudiants de la URV. En aquestes taules es mostra com el català i el castellà estan bastant equilibrats en els treballs de grau (el curs 2020-21, el 49,6% i el 46,5% respectivament), mentre que en els de màster n’hi ha més en castellà (52,4%) que en català (28,2%).

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*