19/06/2024

El professor Luis Martínez Salamero és doctor honoris causa per la Universitat de Tolosa III – Paul Sabatier

La recerca de l'investigador del Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica de la URV s'ha centrat en el control dels convertidors de potència aplicats als àmbits espacial i de les energies renovables

Luis Martínez Salamero rep el títol que acredita la més alta distinció de la Universitat de Tolouse III - Paul Sabatier de mans de Mathieu Arlat, professor d'aquesta universitat.
Luis Martínez Salamero rep el títol que acredita la més alta distinció de la Universitat de Tolouse III - Paul Sabatier de mans de Mathieu Arlat, professor d'aquesta universitat.

El catedràtic d’Enginyeria de sistemes i automàtica de la URV, Luis Martínez Salamero, ha estat nomenat Doctor Honoris Causa per la Universitat de Tolosa III – Paul Sabatier en una cerimònia celebrada aquest 18 de juny a la tarda amb Bruno Estibals, investigador del Laboratori d’anàlisi i arquitectura de sistemes del Centre Nacional de Recerca Cientiífica de França (LAAS-CNRS), com a padrí.

Luis Martínez Salamero és doctor en Enginyeria de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya i professor de la Universitat Rovira i Virgili des de 1995, on va ser director del Grup de recerca d’Automàtica i Electrònica Industrial des del 1998 fins al 2018, així com també ha estat director del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica. La seva recerca s’ha centrat en el control dels convertidors de potència aplicats als àmbits espacial i de les energies renovables. Més recentment, s’ha interessat pels problemes de distribució d’energia en vehicles híbrids i elèctrics, així com el condicionament de l’energia d’origen renovable.

Luis Martínez Salamero durant el discurs d’investidura com a doctor honoris causa per la Universitat de Tolouse III – Paul Sabatier.

Ha estat professor visitant a la Universitat de Duke, Durham (Estats Units) i del Laboratori d’anàlisi i arquitectura de sistemes del CNRS (França). Ha estat redactor convidat per nombroses publicacions especialitzades en els àmbits de control i comandament dels convertidors de potència; va ser president de la secció espanyola de les societats d’electrònica de potència i d’electrònica industrial de l’Institut d’Enginers Elèctrics i Electrònics entre 2005 i 2008, i coordinador nacional en el camp de les ciències elèctriques, electròniques i informàtiques de l’Agència Nacional d’Avaluació i Prospectiva (ANEP) del Ministeri de Ciència i Innovació durant el període 2008-2011.

Luis Martínez Salamero ha estat nomenat doctor honoris causa junt amb quatre personalitats científiques més en la mateixa cerimònia: Elías Campo, professor d’anatomia patològica de la Universitat de Barcelona i director de l’IDIBAPS; Gregory Ciottone, professor de medicina d’urgències i especialista en medicina de catàstrofes a la Universitat de Harvard (Estats Units); Jacques Côté, professor de biologia molecular, bioquímica mèdica i patologia a la Universitat Laval i director de recerca en oncologia al Centre Hospitalari Universitari del Québec (Canadà), i Tsuyoshi Kawai, professor de Química a l’Institut de Ciència i Tecnologia de Nara (Japó).

Print Friendly, PDF & Email

1 comentari

  1. Francesc Guinjoan |

    Un mestre brillant del rigor científic i de l’humanisme. Ha estat un honor inmens ser un dels seus primers deixebles, junt amb el Dr. Alberto Poveda a qui els hi dec la meva carrera professional. D’ací ha sorgit una sincera amistat més enllà de la professió. Enhorabona mestre Luís!

Comenta

*