19/12/2019

El professor Magí Sunyer publica l’estudi més complet sobre el teatre de Rossend Arús i Arderiu

És el primer dels quatre volums sobre el teatre català menys conegut del segle XIX, coeditat per Publicacions URV, Edicions de la Universitat de Barcelona i la Biblioteca Pública Arús

D'esquerra a dreta, Josep Brunet, administrador del Patronat de la Biblioteca Pública Arús, Pere Gabriel, director de l'Obra Completa de Rossend Arús, i Magí Sunyer, editor del Teatre complet.

Magí Sunyer, professor i investigador del Departament de Filologia Catalana de la URV, ha fet l’estudi més complet sobre el teatre de Rossend Arús i Arderiu, dramaturg popular, republicà, catalanista, lliurepensador i maçó del segle XIX, que va ser pioner en l’escriptura de drames realistes contemporanis en català.

Aquesta recerca es publica en el primer dels quatre volums de què constarà l’Obra Completa de Rossend Arús, una edició de Publicacions URV, Edicions de la Universitat de Barcelona i la Biblioteca Pública Arús. És la col·lecció més extensa de teatre vuitcentista a l’abast del públic general i dels professionals del teatre, amb un total de més de cinquanta peces dramàtiques de l’autor.

El passat 11 de desembre es va presentar a la Biblioteca Pública Arús de Barcelona el primer volum, Rossend Arús i Arderiu. Teatre complet I: 1865-1873, que compta amb un estudi introductori de Sunyer, en què analitza el conjunt representatiu del teatre menys conegut del Vuit-cents català, la de les societats d’aficionats i la que divertia el públic menestral i obrer. S’han de subratllar la dimensió del teatre polític de Rossend Arús i, sobretot, la importància superior dels seus drames realistes contemporanis i en prosa, en l’escriptura dels quals va ser pioner.

La presentació va ser a càrrec de Pere Gabriel, director de l’Obra Completa de Rossend Arús i secretari del Patronat de la Biblioteca. També van participar-hi Josep Brunet, administrador del Patronat de la Biblioteca, i Magí Sunyer, editor del Teatre complet.

L’obra es pot adquirir en format paper a les llibreries i també compta amb una edició digital al portal de llibres d’accés obert de Publicacions URV. Properament es publicaran els tres volums restants de l’Obra Completa de Rossend Arús i una obra selecta.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*