18/07/2018

L’escriptora i professora de literatura Margarida Aritzeta rebrà la Creu de Sant Jordi

La Generalitat també l'atorgarà a Victòria Almuni, responsable de la seu del Campus Extens a la Sénia i professora d'Història

Margarida Aritzeta, escriptora i professora de literatura de la URV.

El Govern de la Generalitat concedirà la Creu de Sant Jordi a Margarida Aritzeta, escriptora i professora de literatura del Departament de Filologia Catalana, i a Victòria Almuni, responsable de la seu del Campus Extens de la URV a la Sénia, així com també professora associada d’Història i Història de l’Art al campus Terres de l’Ebre fins al 2017. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat de Catalunya a persones i entitats que destaquen en l’àmbit cívic i cultural. Aquest any 2018 el Govern ha acordat concedir-la a un total de 30 personalitats i 24 entitats.

Amb aquesta distinció se li reconeix a Margarida Aritzeta la qualitat de la seva obra literària, composta sobretot de títols de narrativa infantil i juvenil, novel·les, estudis i assajos i els contes i narracions, entre els quals, els que va publicar amb el col·lectiu Ofèlia Dracs. La seva trajectòria ha estat reconeguda amb prestigiosos guardons, com el Premi Víctor Català, de contes i narracions, o el Sant Joan, de narrativa. Com a professora i investigadora de la Universitat Rovira i Virgili, ha contribuït molt significativament a l’estudi de la literatura catalana. Una de les seves darreres recerques és la descoberta que la novel·la L’Escanyapobres, de Narcís Oller, està ambientada a l’Espluga de Francolí, després de diferents estudis. A partir d’aquesta recerca es va crear la “Ruta literària de l’Escanyapobres” amb l’objectiu de promoure el turisme cultural i la projecció social de la literatura.

Victòria Almuni en un acte del Campus Extens de la URV.

Victòria Almuni és historiadora i catedràtica d’institut a l’Institut Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona i destaca per la seva recerca especialitzada en temes històrics i arquitectònics de les Terres de l’Ebre i del nord del País Valencià. De fet és doctora en història de l’art per la Universitat de Barcelona i la seva tesi s’ha centrat en l’estudi de diversos monuments i edificis rellevants de les comarques compreses a la diòcesi de Tortosa. Almuni és, des de l’any 2009, responsable de la seu del Campus Extens de la URV a la Sénia i va ser professora associada al Departament d’Història i Història de l’Art fins a l’any 2017. Entre d’altres, imparteix l’assignatura Ensenyament i aprenentatge de les Ciències Socials als graus d’Educació Infantil i d’Educació Primària al campus Terres de l’Ebre. A més a més, ha presidit la Comissió Cívica de Patrimoni de les Terres de l’Ebre i presideix el Centre d’Estudis Seniencs.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

Print Friendly, PDF & Email

3 replies

  1. Jordi Ginebra |

    Visca la Margarida Aritzeta, escriptora i professora del Departament de Filologia Catalana de la URV!

  2. Carme Barberà |

    Moltes felicitats Margarida!

  3. Eulàlia Busquet Lluch |

    Margarida, les teves classes m’agradaven tant que no volia que s’acabessin. Felicitats preciosa! M’encanta que rebis la Creu. Te la ben mereixes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*