21/07/2022

Maria Llop és la nova directora del Departament d’Economia

Vol consolidar i augmentar la presència del Departament als estudis de grau i de màster i incrementar els resultats de recerca

Maria Llop, directora del Departament d'Economia.

Maria Llop Llop és la nova directora del Departament d’Economia després que fos escollida en les eleccions del 19 de juliol. Substitueix Juan Antonio Duro, que va deixar el càrrec en ser nomenat vicerector d’Economia, Infraestructures i Relacions Institucionals, i l’acompanyarà Montserrat Ferré Carracedo com a secretària del Departament.

Maria Llop Llop és catedràtica del Departament d’Economia a la Universitat Rovira i Virgili, on ha ocupat els càrrecs de secretària del Departament (2003-2006), directora del Centre de Recerca en Economia Industrial i Economia Pública (2010-2013) i directora de la Càtedra d’Energia i Desenvolupament de la URV (2014-2017).

Va cursar la seva llicenciatura a la Universitat de Barcelona, i al 2001 es va doctorar en Economia per la URV amb una tesi que va obtenir el Premi Extraordinari de Doctorat de la URV. En recerca, els seus interessos inclouen els models computables d’equilibri general i models multisectorials de simulació, amb aplicació a l’economia de l’energia, l’economia ambiental, l’economia pública i l’anàlisi de l’impacte econòmic i mediambiental. Les seves publicacions han aparegut en revistes com Ecological Economics, Energy Policy, Regional Studies, Resource and Energy Economics, Annals of Regional Science, Journal of Industrial Ecology, Journal of Policy Modeling i Investigaciones Económicas, entre altres.

Maria Llop colabora periòdicament amb la Comissió Europea en l’avaluació de projectes de recerca en el marc de l’Horitzó 2020 i l’Horitzó Europa. També ha desenvolupat nombrosos treballs de transferència de coneixements amb institucions públiques i privades en temàtiques d’impacte econòmic, impacte social i impacte ambiental.

La secretària del Departament, Montserrat Ferré, és doctora per la London Business School (University of London) professora de Macroeconomia i investigadora sobre política fiscal i monetària.

Els principals objectius del mandat són consolidar i augmentar la presència del Departament als estudis de grau i màster de la URV; consolidar i incrementar els resultats de recerca en tots els seus indicadors (publicacions científiques d’alt impacte, captació de recursos de recerca competitius, etc.); afavorir la transferència de coneixements i socialitzar la recerca del Departament, i preparar el relleu generacional que s’haurà de produir d’aquí a deu anys.

Llop és la primera dona en ocupar la direcció del Departament d’Economia.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*