26/02/2018

La URV i la UNIR impartiran un màster en línia en mecànica de fluids computacional

La URV aporta l'experiència docent en una àrea puntera i la Universidad Internacional de la Rioja hi posa la plataforma i els mitjans per a la docència a distància

El master es cursarà a través de la plataforma que té la UNIR.

La Universitat Rovira i Virgili i la Universidad Internacional de La Rioja (UNIR) han firmat un acord de col·laboració per impartir el Màster Internuniversitari en Mecànica de Fluids Computacional, que l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya ha resolt favorablement. Així, tant l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química de la URV com el centre d’enginyeria de la UNIR oferiran aquests estudis en la modalitat en línia, i comptaran amb l’experiència docent de la URV i amb la infraestructura tecnològica de la UNIR. La nova titulació comptarà amb un claustre mixt de professors amb perfil industrial i s’adequarà als estàndards de qualitat de les dues universitats.

El rector de la UNIR,  José María Vázquez García-Peñuela, va destacar durant la signatura del conveni el passat divendres que “la URV aporta la seva experiència docent en una àrea emergent i puntera, complementada amb el claustre d’Enginyeria Industrial de la UNIR, que aporta els seus mitjans, experiència i saber en l’ensenyament en línia”. Es tracta d’un títol amb un programa innovador que per a la URV “representa l’oportunitat per arribar a més estudiants i de països més llunyans”, va apuntar el rector Josep Anton Ferré.

Els responsables de les dues universitats i de l’ensenyament després de la signatura del conveni.

De fet, un terç dels 1.200 estudiants de Màster ja són estrangers, un altre terç són d’altres universitats catalanes i espanyoles i el terç restant provenen de la URV. “La nostra vocació és oferir màsters i doctorats en un context clarament internacional, complementant la nostra aposta presencial amb una altra a distància com aquesta, gràcies a la possible col·laboració amb la UNIR”, va detallar Ferré.

La Dinàmica de Fluids Computacional (CFD) tracta d’analitzar i resoldre problemes sobre el flux dels fluids mitjançant l’ús d’algoritmes i mètodes numèrics. Per fer-ho, a través de la computació, se simula la interacció dels líquids i gasos amb superfícies complexes projectades per l’enginyeria. Les aplicacions que té són molt diverses, per exemple, analitzar l’aerodinàmica i l’aerotermodinàmica de vehicles, avaluar la refrigeració d’equips com ara reactors nuclears o motors, entre d’altres.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*