04/04/2017

Mercè Macip, la primera bibliotecària de la Universitat a Tarragona, ha traspassat

Tenia 96 anys i la missa funeral es fa el dimecres 5 d'abril a les 17 h. a l'església de Sant Joan Baptista de Tarragona

Mercè Macip, entre la bibliotecària Maria Martí i el professor Antonio Salcedo.

Mercè Macip (1920) va ser la primera bibliotecària de la recuperació dels estudis universitaris a Tarragona, i el professorat i l’alumnat que la van tractar sempre han reconegut la seva professionalitat i la seva tasca. Al llarg de la seva vida professional, va ser també correctora de català i traductora del francès a la llengua catalana, i va escriure poesia.

Un moment de l’acte d’homenatge que li va dedicar la URV , acompanyada del professor Antoni Gonzàlez Senmartí, Jordi Permanyer, de la Diputació de Barcelona, i el seu fill Pau Gavaldà (dret).

La URV li va dedicar un homenatge al juliol de 2008, que va tenir lloc al Paranimf del Rectorat, amb una gran assistència de públic. Es va presentar el llibre Paraules i colors: Mercè Macip, bibliotecària, dedicat a ella i escrit per Maria Martí, cap de la Biblioteca de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV ara jubilada, juntament amb altres col·laboracions. L’obra retrata les seves facetes professional, artística i personal, i a l’acte també es va fer un recital dels seus poemes. Al mateix temps es va inaugurar una exposició d’aquarel·les fetes per ella, titulada El plaer de pintar, que va presentar el professor Antonio Salcedo, professor d’Història de l’Art de la URV, i que va estar instal.lada al vestíbul del Paranimf.

Paraules i colors: Mercè Macip, bibliotecària

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 replies

 1. Elisabet |

  Una gran persona molt culta i una gran aquarel.lista…
  Q.e.d.

 2. Paloma |

  Una señora entrañable.
  Admirables su eterna sonrisa y su sentido del humor.
  Una lección de alegría soslayando las dificultades.
  Feliz de haberte conocido, Mercè.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*