19/07/2018
Més de 120 alumnes participen en els tallers científics del programa EstiURV
Són joves de 4t d’ESO i de 1r de batxillerat que han pres part en alguna de les deu propostes científiques que enguany s’han dut a terme durant dues setmanes del mes de juliol

Són joves de 4t d’ESO i de 1r de batxillerat que han pres part en alguna de les deu propostes científiques que enguany s’han dut a terme durant dues setmanes del mes de juliol
Han estat 120 joves que enguany han acabat el darrer curs d’ESO o el primer de batxillerat que han dedicat una setmana de les seves vacances d’estiu a participar dels tallers científics que organitza la URV, amb l’objectiu de fomentar el seu interès per la ciència en totes les seves disciplines i despertar vocacions. Aquest any, es deu tallers del programa EstiURV s’han repartit en dues setmanes i les sessions del segon torn finalitzen aquest divendres, 20 de juliol.
Per 4t d’ESO i 1r de Batxillerat els cursos que s’han ofert han estat els següents:
- English Matters, un curs de la Facultat de Lletres per millorar les destreses orals en llengua anglesa i per potenciar les habilitats per aprendre en anglès i el coneixement sobre el món anglosaxó. El curs els ha proporcionat eines i estratègies per assolir un nivell oral avançat.
- Disseny i fabricació d’objectes tridimiensionals amb tècniques analògiques i tecnologia d’impressió 3D digital. És un curs de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ETSA) que introdueix l’alumnat a endinsar-se al món de la representació tridimensional d’objecte a través de programes com l’Sketchup o l’Autocad 3D.
- Microorganismes al teu got: begudes fermentades. La Facultat d’Enologia proposa un curs en què es fa una introducció als processos relacionats amb l’elaboració de les begudes fermentades i pràctiques per conèixer els microorganismes que intervenen en la seva producció.
- Introducció a l’Enginyeria Mecànica assistida per ordinador. L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) ha proposat aquest curs en què dona una visió de l’assistència que donen els programaris actuals a l’enginyeria mecànica: disseny 3D, la creació de plànols, l’aplicació dels mòduls de simulació, etc.
- Introducció al Dibuix Tècnic a les enginyeries mitjançant modelatge i impressió 3D . Un altre curs de l’ETSEQ en què s’introdueix l’alumne als conceptes bàsics de la representació gràfica a l’enginyeria, mitjançant metodologies de modelatge i impressió 3D, representació gràfica i acotació normalitzada de peces.
- La probabilitat a través dels jocs d’atzar. Per primer cop la Facultat d’Economia i Empresa ha proposat aquest curs en què s’ensenya a utilitzar els jocs d’atzar perquè l’alumne adquireixi i desenvolupi de forma intuïtiva els conceptes bàsics de probabilitat que l’ajudin a prendre decisions més eficients.
- La Internet de les coses & Big Data. És un curs de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) . La Internet de les coses fa referència a la interconnexió dels objectes de la vida quotidiana amb la internet Aquesta gran quantitat d’informació es pot analitzar per obtenir nous coneixements que poden millorar la vida de les persones.

- Les molècules més vives que mai! Aquest curs de la Facultat de Química ensenya a respondre preguntes com ara: Què són les biomolècules? On estan localitzades les molècules dins la cèl·lules? Quina és la seva funció? Com les determinem i quantifiquem? Quines són les principals vies metabòliques? Quin és el paper dels enzims?
- Descobreix la Química! Aquest altre curs de la Facultat de Química ajuda a descobrir la Química des d’un altre punt de vista, veient com la es pot veure en la vida quotidiana, com es pot utilitzar per generar energia, per cuinar o per millorar el medi ambient, entre altres aplicacions.
A banda hi ha un curs de la Facultat d’Enologia, Biotecnologia a la teva taula, que s’ha ofert a alumnes de primer d’ESO i en què es fa una introducció a la Biotecnologia dels aliments i casos pràctics al laboratori.